Handelsområde i Hultsfred säljs för 124 miljoner

Svenska Handelsfastigheter har köpt handelsområdet Knekten i Hultsfred. På grund av den lediga byggrätten som finns på fastigheten öppnar de nya ägarna upp möjligheten för en ny aktör att etablera sig på området.

Handelsområdet Knekten i Hultsfred har bytt ägare. Det finns en ledig byggrätt på fastigheten och de nya ägarna är öppna för förslag om någon intressant aktör vill etablera sig i området.

Handelsområdet Knekten i Hultsfred har bytt ägare. Det finns en ledig byggrätt på fastigheten och de nya ägarna är öppna för förslag om någon intressant aktör vill etablera sig i området.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-07-01 18:00

I helgen blev det officiellt att Famera Fastigheter AB säljer handelsområdet Knekten till Svenska Handelsfastigheter. Affären sker genom aktieförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om 124 miljoner kronor, efter skatteavdrag. Handelsområdet invigdes år 2022 och har ett strategiskt bra läge intill riksväg 23.

– Vi är ett stort bolag som är vana vid att ta in nya fastigheter med mål att äga och förvalta på lång sikt, säger Jöran Rydberg, transaktionschef på Svenska Handelsfastigheter.

Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 9 600 kvm inklusive lager och i nuläget finns Willys, Dollarstore, Byggmax och Nordic Wellness på området. Hyreskontrakten gäller i 7,5 år framöver. 

– Vår affärsplan är livsmedel och lågpris så det här området passar därför väldigt bra med vår affärsidé, säger Jöran Rydberg.

Finns det några planer på fler butiker framöver?

– Det finns en ledig byggrätt på fastigheten men vi har inte riktigt utrönt vad vi ska göra med den byggrätten ännu. Just nu är det fokus på att få in fastigheten i förvaltningen men vi är såklart öppna för förslag om det är någon som vill etablera sig i Hultsfred. Är det en intressant aktör som vill komma till Hultsfred så är det oss de ska ringa, då tittar vi på det såklart, säger Jöran Rydberg.

Svenska Handelsfastigheter äger sedan tidigare en fastighet i centrala Hultsfred.

Vimmerby Tidning har sökt Famera Fastigheter AB för en kommentar utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!