Kan räddas: "Jag är intresserad av att köpa butiken"

Möjligheten är stor att Family House butik i Hultsfred räddas. Så här långt finns två intressenter. "Hultsfredsbutiken ligger mig varmt om hjärtat", säger en av spekulanterna.

Family Houses butik i Hultsfred försattes i konkurs i tisdags. Nu säger sig den tidigare ägaren Jan Karlsson vara intresserad av att köpa och starta om butiken. Han är en av två intressenter.

Family Houses butik i Hultsfred försattes i konkurs i tisdags. Nu säger sig den tidigare ägaren Jan Karlsson vara intresserad av att köpa och starta om butiken. Han är en av två intressenter.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-01-22 16:28

Tidigare ägaren Jan Karlsson är en av två som vill köpa och starta om butiken i Hultsfred och den i Eksjö efter konkursen.

– Konceptet Family House och Hultsfred har alltid legat mig varmt om hjärtat. Förhoppningsvis blir det här bra, oavsett om det blir jag eller någon annan som kommer driva det här, säger han.

Jan Karlsson startade konceptet Family House. Första butiken öppnade i Växjö 2006 och två år senare etablerade sig kedjan i Hultsfred.

I tisdags kom dock beskedet att Family No:1 House AB med systerbolaget Family No:7 House AB, samt dotterbolaget ES Småland AB, försatts i konkurs. Sju butiker i södra Sverige berörs.

– Största anledningen till konkursen tror jag egentligen inte varit skräcken för corona. Utan eftersom att folk följer restriktionerna och håller sig hemma har de inget behov av att köpa nya kläder.

Enligt konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson är han hoppfull att kunna sälja butikerna i Hultsfred och Eksjö. Något som Dagens Hultsfred var först att berätta.

För tillfället finns det två intressenter.

"Jag räknar med att fler kommer att anmäla sig och komma på söndagens visning i Hultsfred och måndagens i Eksjö", säger han i en kommentar på mail till oss. 

Erik M Gabrielsson berättar att butikerna säljs separat. På så sätt tror han det ger bäst betalt.

"Det är ju inte självklart att den som vill ha en butik i Hultsfred också vill driva butik i Skurup eller Osby", skriver han i sitt mail.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!