Det har fått socialnämnden att anmäla sig själva enligt Lex Sarah och en utredning är gjord, och vissa åtgärder har vidtagits för att undvika att det upprepar sig.
– När det gäller individärenden så är det bara medlemmar i socialnämndens arbetsutskott som ska få dem till sina läsplattor, säger nämndens ordförande Per-Inge Pettersson, Men vi vet i ett fall att informationen nått en politiker som inte skulle haft den.
Exakt hur stor spridning uppgifterna har fått i nämnden är fortfarande oklart, men redan ett fall är ett för mycket, anser Pettersson.
En utredning är vidtagen och nya rutiner införs, liksom en grundlig översyn av tekniken.
Totalt sett hade socialnämnden fyra Lex Sarah-anmälningar under den senaste månaden. I ett annat fall handlar det om pengar som försvunnit ur en gemensam kassa på en enhet inom omsorgsförvaltningen. I utredningen av händelsen manar man till polisanmälan. Samtidigt har rutinerna ändrats så att färre personer har möjlighet att hantera kassan.
De andra två fallen handlar om vantrivsel och nedstämdhet. En brukare i eget boende menar att hen har svårt att få gehör från personalen, känner en nedstämdhet och även en stress. Socialförvaltningens recept för att komma till rätta med det är ökad lyhördhet hos personalen och att göra en levande genomförandeplan.
Samma recept används också i ett annat anmält fall, där en boende på särskilt boende inte trivs och upplever att personalens bemötande inte är bra.