KD tar ställning mot att sprida politik via dörrknackning

Kristdemokraterna med gruppledaren Åke Nilsson i spetsen tycker det finns områden där politiken inte hör hemma. ‑ Utan att dra jämförelser i absurdum låter vi det ställningstagandet gälla även dörrknackning, så vi tänker inte komma objudna till någons dörr och knacka på.

Åke Nilsson (KD) och hans partikamrater har tagit ställning emot dörrknackning.

Åke Nilsson (KD) och hans partikamrater har tagit ställning emot dörrknackning.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-05-04 12:08

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun har valt att knäcka dörr för att möta sina väljare.
"Det är ett bra sätt för oss att möta medborgarna", kommenterade Dan Torkelsson när han tillsammans med flera partikamrater startade Socialdemokraternas dörrknackarkampanj i Virserum för en månad sedan med ambitionen att träffa så många kommuninvånare som möjligt, möta väljare och berätta om sin politik öga mot öga.

Tagit ställning
Det passar dock inte Kristdemokraterna i Hultsfreds kommun.
‑ Partierna är igång och testar sina mindre valrörelser för att, som det heter, testa partiorganisationen, säger Åke Nilsson. Det är vällovligt och partierna väljer var och en sina upplägg och metoder. Kristdemokraterna har inga som helst synpunkter på att partier knackar dörr för att komma till tals med människor och prata politik – däremot har vi själva tagit ställning till hur vi vill se på metoden och hur vi avser att agera.

Inte objudna
Kristdemokraterna meddelar i dag att de inte kommer att komma objudna till någons dörr och knacka på, utan de väljer att finnas tillgängliga på olika öppna arrangemang, som marknader exempelvis.
‑ Då är alla kommuninvånare välkomna att kontakta oss för att samtala och ställa frågor, säger Åke Nilsson. Efter sommaren är ambitionen att öka bemanningen på vårt kansli och hushållen kommer att ”drabbas” av vårt material i brevlådan så väljer var och en om man vill läsa det eller slänga det direkt. Det är inte reklam utan samhällsinformation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om