Kickoff på Rock City för idéskaparna

Astrid Lindgrens Hembygd körde kickoff under lördagen i syfte att nätverka och samla alla sex kommuner tillsammans. Det blev en inspirerande dag där många tankar kring nya projekt spreds för att utveckla landsbygden.

Styrelsen i Astrid Lindgrens Hembygd presenterades och tog emot några lätta fråga-svar frågor innan dagen drog igång med föreläsningar och gruppsamtal.  Foto: Julia Nilsson

Styrelsen i Astrid Lindgrens Hembygd presenterades och tog emot några lätta fråga-svar frågor innan dagen drog igång med föreläsningar och gruppsamtal. Foto: Julia Nilsson

Foto:

Hultsfred2016-03-14 09:39


30 miljoner kronor ligger i grunden till det samspel mellan landsbygd och stad som Astrid Lindgrens Hembygd hoppas på att kunna utveckla. Efter ett stort visat intresse av landsbygdsutveckling bjöd Hembygden in Nässjö kommun, Eksjö, Vimmerby, Högsby, Oskarshamn och Hultsfred för en inspirerande kickoff. Det blev en lyckad heldag där över 130 personer samlades för att utbyta tankar, idéer och projekt man kan göra för att få en mer levande landsbygd.

- Olika föreningar som till exempel kulturföreningar och sportföreningar, företagare och politiker träffas och blir en bra spridning mellan de olika sektorerna, säger Johanna Stejdahl som är verksamhetsledare.

Efter att de inbjudna fått i sig fika var det dags för Lennart Bogren, vice ordförande i styrelsen, att hälsa gästerna välkomna med ett välkomsttal.

- Det gäller att hitta ett samspel mellan stad och landsbygd. Vi är lite som ett kardborreband - det brister lite här och där men det håller ändå. Vi har lite pengar, men vi har ju ändå lite pengar, vilket är en betoningsfråga vi ska klura på idag berättar Lennart för gästerna.

Under förmiddagen bjöds den TV-kända Thilde Höök från "Bonde söker fru" in för att föreläsa om att leva, bo och utveckla sitt hästföretag på landsbygden.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!