Klädbutiken är räddad: "Det känns fantastiskt"

"Jag är superglad att butiken räddas. Jag har trott på den sedan min första dag här". Det sa Therese Kjellman, butikschef på Family House i Hultsfred, sedan hon fått veta mer om framtiden.

Therese Kjellman nåddes av beskedet på fredagen, att Family House butiker i Hultsfred och Eksjö fått ny ägare. "Vi har försökt att vara vid gott mod och hoppats på det bästa", säger hon.

Therese Kjellman nåddes av beskedet på fredagen, att Family House butiker i Hultsfred och Eksjö fått ny ägare. "Vi har försökt att vara vid gott mod och hoppats på det bästa", säger hon.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-01-29 18:45

Hon fick det positiva beskedet vid 18-tiden på fredagskvällen.

– Jag har precis fått ett mejl från konkursförvaltaren, att den tidigare ägaren Jan Karlsson köper tillbaka butiken. Det känns fantastiskt. Vi har levt i ovisshet, det har varit ett enda stort frågetecken, så det var jätteskönt att höra att både den här butiken och den i Eksjö fått ny ägare.

Vad har du själv tänkt kring möjligheterna att butiken kan räddas?

– Vi har försökt att vara vid gott mod och hoppats på det bästa. Som jag sagt tidigare, hoppet är det sista som sviker och jag har trott på Hultsfredsbutiken, sedan min första dag här. Min uppfattning är att nedgången är coronarelaterad, så låt oss hoppas nu att smittspridningen avtar i samhället, så vi kan få en bra nystart.

Det var den 19 januari som butiken stängde, sedan Family No:1 House AB och dotterbolaget ES Småland AB, där butikerna i Hultsfred och Eksjö ingår, gått i konkurs.

Vad har ni i personalstyrkan gjort sedan dess?

– På uppdrag av konkursförvaltaren har vi förberett för en utförsäljning. Nu får vi se hur det blir med det.

Vet du när butiken öppnar igen?

– Nej, vi får mer information om det i nästa vecka. Förhoppningsvis blir konkursen en väckarklocka, så folk tänker sig för en gång extra innan man klickar hem något från nätet. Jag vet att många Hultsfredsbor redan tänker så, men man ser ju här hur fort det kan gå, så finns inte en butik längre. Min personliga uppfattning är att handeln i Hultsfred blivit väldigt tom utan den här butiken på gågatan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!