Klart: Brandstationen byggs ut

En ombyggnad av brandstationen ska ge ambulanspersonalen bättre arbetsmiljö. ÖSK vill satsa två och en halv miljon kronor på att bygga nya övernattningsrum på brandstationens tak.

Ambulanspersonalen ska få bättre arbetsmiljö när brandstationen i Hultsfred byggs ut för 2,5 miljoner kronor.

Ambulanspersonalen ska få bättre arbetsmiljö när brandstationen i Hultsfred byggs ut för 2,5 miljoner kronor.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-01-10 09:24
Pengarna finns kvar i förra årets budget och kommunstyrelsens arbetsutskott ger klartecken till att de får användas på den här sidan årsskiftet.

I dag har ambulanspersonalen sina logement i den gamla skolbyggnaden intill brandstationen, men det är lokaler som inte är optimala, även om de är hyggligt modernt utrustade.

För att förbättra situationen för ambulanspersonalen vill Landstinget i Kalmar att det byggs till nya lokaler på brandstationen. Ett förslag har tagits fram som visar på en 65 kvadratmeter stor tillbyggnad på taket, i nära anslutning till övriga lokaler som man har gemensamt med räddningstjänsten.

Pengar till den här satsningen har ÖSK redan klart, 2,5 miljoner kronor som inte utnyttjas för äldreboenden, kommer att flyttas över till att skapa bättre arbetsmiljö för ambulanspersonalen.

När utbyggnaden blir klar, kommer Landstinget att hyra de nya lokalerna i 15 års tid, med en årlig hyra på 310 000 kronor.

– Det betyder att vi kommer att få tillbaka pengarna, säger kommunalrådet Lars Rosander.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om