Klart: Här blir nya lägenheter

Arbetsförmedlingens gamla lokaler byggs om till lägenheter. Centrumnära boende är eftertraktat, så den privata satsningen välkomnas – även av Hultsfreds Bostäder.

Annelie Ovedal berättar att fem centrumnära lägenheter håller på att växa fram i Arbetsförmedlinmgens tidigare lokaler i gamla kommunhuset.

Annelie Ovedal berättar att fem centrumnära lägenheter håller på att växa fram i Arbetsförmedlinmgens tidigare lokaler i gamla kommunhuset.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-10-31 18:00

Makarna Annelie och Per Ovedal, som tillsammans driver fastighetsbolaget AB Gamla Torget 2, gör egentligen tvärt om mot vad de tänkt sig. Syftet var att minska sitt bostadsbestånd när de sålde av 290 lägenheter i Vimmerby. Kvar blev bara två fastigheter med affärslokaler och fem lägenheter.

Men nu satsar de i Hultsfred och bygger om 400 kvadratmeter kontorslokaler. Det som tidigare var Arbetsförmedlingen ska nu bli lägenheter, två treor, den största så stor som 100 kvadratmeter, den andra på 74 och tre tvåor mellan 61 och 67 kvadrat.

– Vi hade aldrig kunnat hyra ut en så stor affärslokal i Hultsfred, istället blir det lägenheter, säger Annelie Ovedal. En av dem får dessutom egen separat hiss, direkt in i lägenheten så den är förstås tanken att vika för någon med det behovet.

Det är eftertraktat att bo centrumnära. Efterfrågan är långt mycket större än utbudet, så satsningen välkomnas till och med av det kommunägda bostadsbolaget.

– Det är jättebra när befintliga hus kan utnyttjas, för det är ju väldigt dyrt att bygga nytt, säger bostadsbolagets VD Nicke Wainebro. Plus att det är ont om lägenheter i centrum, vi har inte en enda outhyrd. Det spelar mindre roll vem som hyr ut, utan ett ökat utbud är bra för Hultsfredsborna, så vi ser jättepositivt på den här satsningen. Plus att det avlastar vår kö lite.

Just nu är det ett byggkaos i det som var Arbetsförmedlingens lokal, men den 1 februari är meningen att den lilla trean och en tvåa ska stå färdiga för uthyrning, resten en månad senare.

– Tidigare har vi byggt om Försäkringskassans lokal till sju lägenheter på mellanvåningen, så totalt i huset blir det nu 25 lägenheter plus att det är trafikskola i en del, säger Annelie Ovedal, som utöver de här fem nya lägenheterna inte har en enda annan ledig att hyra ut för tillfället i Hultsfreds kommun, så att det är bostadsbrist märker också hon.

– Så jag tror inte det ska bli några som helst svårigheter att få de här lägenheterna uthyrda. Det handlar om fem fullutrustade lägenheter med tvättmaskin, torktumlare, inbyggd mikrovågsugn, tvättmaskin och badrum med klinkergolv och kakel. Vi har utgått ifrån de befintliga ritningarna och kontorsrummen, det blev mest praktiskt och minskade både byggtiden och kostnaderna. Så planlösningarna varierar väldigt mycket, ingen lägenhet är den andra lik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!