Vimmerbykvinna ny miljö- och byggnadschef

Elisabeth Karlsson blir ny miljö- och byggnadschef i Hultsfreds kommun. Samtidigt anställs Marie Stjärnström som ny chef på socialförvaltningen.

Elisabeth Karlsson på miljö- och byggnadsförvaltningen tar steget upp och blir ny förvaltningschef efter Anders Helgée.

Elisabeth Karlsson på miljö- och byggnadsförvaltningen tar steget upp och blir ny förvaltningschef efter Anders Helgée.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-09-08 11:15

– Det är positivt att det är två kvinnor som anställs, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S) och får fullt medhåll från Marianne Wifell Waters (M). 

Marie Stjärnström har jobbat i kommunens socialförvaltning sedan 2008, och sedan 2016 har hon varit sektionschef. 

Även Elisabeth Karlsson är ett välbekant namn i kommunhuset. För även om hon en period jobbat på Länsstyrelsen i Kalmar där hon jobbat med inspektioner och myndighetsutövning, är hon tillbaka i Hultsfred igen, som inspektör sedan 2019.

Båda tillsättningarna som kommunstyrelsen genomfört är internrekryteringar.

– Det är ett resultat av våra satsningar på kompetensutveckling och ledarskapsutveckling, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Tomas Söreling (S) tillägger: 

– Vi visar att det är möjligt för våra anställda att växa och ta nya tjänster.

Något som Åke Nilsson (KD) vill understryka.

– Vi ser att kompetensen finns och det finns fördelar med att rekrytera ur de egna leden, säger han. Vi vill visa att det finns karriärsteg att ta. 

Han pekar också på att med den utbildningssatsning som gjorts finns också en risk att man tappar personal om det inte finns möjlighet att avancera.

– Miljö- och byggnadsförvaltningen är viktig, det är kommunens ansikte utåt, säger Marianne Wifell Waters. Det är det första företagare möter när de vill etablera sig i kommunen. Då är det viktigt att det blir snabba beslut. Det gör att vi blir en attraktivare kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!