Klartecken att fortsätta med två utbildningar

YH-myndigheten säger ja till förnyat förtroende för två högskoleutbildningar på Additivt Teknikcenter i Hultsfred. Den första startar nu i år.

Joakim Svensson berättar att Additivt teknikcentrum har fått klartecken till två nya YH-utbildningar som kommer att dra igång nu i höst, den andra nästa år.

Joakim Svensson berättar att Additivt teknikcentrum har fått klartecken till två nya YH-utbildningar som kommer att dra igång nu i höst, den andra nästa år.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2022-01-13 15:15

– Det är utbildningar till 3D-tekniker, säger platschefen på ATC, Joakim Svensson.

– Vi har fått förnyat förtroende att ordna två nya utbildningar med 15 platser i varje. Den första startar nu i höst. Den andra nästa höst.

Den första kursen är sökbar fram till i maj. Det blir nu fjärde året i rad som den här utbildningen ordnas i Hultsfred, och vid det här laget kan Joakim Svensson glädja sig åt att det flera av de tidigare eleverna har fått jobb inom just 3D-teknik.

– Vi var relativt tidigt ute med vår utbildning, säger Joakim Svensson, och vi trodde på att det skulle växa fram en arbetsmarknad. Men vi visste ju inte säkert. Men nu ser vi att tidigare elever får jobb och det är jätteroligt.

– Nu visar det sig dock att det var rätt satsat, förtsätter han.

– Det är fler och fler företag som tagit till tekniken med 3D-skrivare, exempelvis Storebro Gjuteri.

ATC har dessutom fått en donation från ett Jönköpingsföretag. En polymerskrivare, den kompletterar maskinparken bra.

– Någon sådan hade vi inte tidigare, säger Joakim Svensson, men nu kan vi göra utskrifter i alla tänkbara material. Från metall till choklad... Det är en före detta elev till oss som ordnat den här donationen.

Vid det här laget är det 50 elever som pluggar de olika kurserna på Additivt Teknikcentrum.

– Så vi växer lite år från år, säger Joakim Svensson, som gläds åt det förnyade förtroendet från YH-myndigheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!