Klassiska hotellet har fått nya ägare

Palace Hotell i Hultsfred har bytt ägare. Det är Christian Ryning och Robert Lindberg från Göteborg som tagit över det klassiska hotellet och väljer även att satsa på en restaurangverksamhet.

Christian Ryning i matsalen på Palace Hotell där man kommer att öppna upp restaurangverksamhet.

Christian Ryning i matsalen på Palace Hotell där man kommer att öppna upp restaurangverksamhet.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2018-10-08 18:00

Palace Hotell är beläget i centrala Hultsfred 50-talet meter från stationen. Det fick närmast kultstatus och gick under benämningen Majas hotell efter att en TV-dokumentär gjorts om Maja Nyblom som köpte hotellet med sin man på 1950-talet och drev det sedan på ensam hand fram till hon gick bort 95 år gammal 2007.

Hotellet präglas än idag av inredningen i 50-talsstil, men de nya ägarna flaggar för att vissa förändringar kommer att ske den närmaste tiden.

– Från början var tanken att behålla så mycket som möjligt av inredningen som den är, men många av de gamla möblerna börjar bli slitna. Det som är trasigt måste bytas ut, men vi försöker hitta möbler i äldre stil så retrokänslan ska bli kvar. Sedan finns det en fin oljemålning på Maja som ska få en hedersplats på hotellet, säger Christian Ryning som tillsammans med sambon Robert Lindberg nyligen köpte hotellet av den tidigare ägaren Finn Christensen.

– Vi hade tänkt stänga hotellet helt och hållet en period nu när vi ska renovera, men fick rekommendationen av den tidigare ägaren att inte göra det eftersom vi kunde ha tappat en del stamgäster på det. Nu har vi öppet och renoverar de 15 rummen lite i taget, säger Christian Ryning.

Förutom renoveringen av rummen har det nya ägarparet planen att öppna restaurangverksamhet på hotellet.

– Jag har haft en cateringfirma i Göteborg tidigare och brinner för matlagning. Vi har en matsal med 30 platser och jag har tillgång till köksutrustning sedan tidigare så det känns rätt att satsa på den biten också. Det blir en meny med svenska klassiska rätter och förhoppningen är att vi kan komma igång med den biten under vintern, säger Christian Ryning som haft drömmen om att öppna något eget länge.

– Vi har letat efter något lämpligt ställe en längre tid. Den här möjligheten dök upp i vintras och det har tagit ett halvår att få till affären. Jag har ingen relation till Hultsfred eller Småland tidigare, men vi har fått ett jättetrevligt bemötande av folk på orten så det känns helt rätt att göra det här, säger Christian Ryning.

Förre ägaren Finn Christensen tog över hotellet 2008 och det blev nästan prick tio år i hans regi.

– Det var rätt läge att sälja nu. Jag vill ägna mer tid åt barn och barnbarn och har köpt ett hus vid vattnet som jag ska spendera mer tid vid. Det känns bra att lämna över åt en ny ägare med stora planer, säger Finn Christensen.

Christian Ryning har tillsammans med Robert Lindberg köpt Palace Hotell i Hultsfred.
Christian Ryning har tillsammans med Robert Lindberg köpt Palace Hotell i Hultsfred.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om