Kliniken växer: Behöver större lokal och mer personal

Privattandläkaren Tareq Hassan har vuxit ur sina lokaler och behöver nyanställa. "Företaget har vuxit sedan dag ett".

I takt med att antalet kunder vuxit har också personalstyrkan blivit större. Nu behöver Tareq Hassan flytta till större lokaler med sin privatklinik.

I takt med att antalet kunder vuxit har också personalstyrkan blivit större. Nu behöver Tareq Hassan flytta till större lokaler med sin privatklinik.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-10-23 08:00

Tareq Hassan slutade på folktandvården och startade Tareqs klinik i januari 2017. Företaget har utvecklats stadigt, till att ha drygt 2 500 kunder.

– Det har gått jättebra och det kommer ständigt nya kunder, så för att inte ha haft öppet längre har vi fått ihop en ganska stor stock snabbt. Den mest långväga kommer så långt som 30 mil ifrån, säger Tareq Hassan.

I takt med att antalet kunder vuxit har också personalstyrkan blivit större. Utöver Tareq själv jobbar ytterligare en tandläkare och tre tandsköterskor på kliniken, plus en städerska. Nu har man behov av att nyanställa ännu en tandsköterska.

Är det svårt att rekrytera behörig personal på en ort som Hultsfred?

– Vi har flera sökande från trakten, Vetlanda som längst, på den annons som ligger ute. Några av dem har den kompetens som behövs, så det ser lovande ut.

Samtidigt har lokalen på Oskarsgatan blivit för liten, så nu är planen att flytta till en ny, större. 

– Vi har öppet två kvällar i veckan, och för att vi ska kunna möta behovet finns planer på att öppna även lördagar, säger tandsköterskan Maria Söderlund. Det skulle dessutom underlätta för de som reser långt.

undefined
Marika Adolfsson och Maria Söderlund jobbar som tandsköterskor på kliniken som öppnade januari 2017.

Hur tänker du kring bristen på tandläkare?

– Jag försöker hjälpa till, så utländska tandläkare kan jobba här som tandsköterskor, säger Tareq. Det ger dem mycket erfarenhet och när de är klara med sina studier och har sin legitimation kan de gå vidare och minska tandläkarbristen. Vi har hjälpt tre tandläkare på så sätt.

Verksamheten har heller inte påverkats negativt av den pågående coronapandemin. Kunderna har visat respekt och inte kommit för tandvård om de haft symptom. Den ärligheten uppskattas.

– Vi har varit noga med hygienrutinerna, haft fortsatt fulla tidböcker och inte behövt ha stängt en enda dag. Vi som vårdpersonal tycker att det varit viktigt att kunna finnas till hands, så det känns väldigt positivt att vi kunnat bedriva verksamheten som vanligt. Vi känner vårt samhällsansvar.

Har ni märkt av svårigheter med att få tag i skyddsmateriel?

– Eftersom det är en privatklinik gör vi inga upphandlingar utan kan handla av vilket företag som helst. Det har varit jättetacksamt att kunna köpa tre paket här och fyra där, för att klara behovet, säger Maria Söderlund.

– Däremot har leverantörer mer än dubblat priset, när det var som värst var priset fyra gånger högre än normalt, tillägger Tareq Hassan. Men det har inte drabbat kunderna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!