Klubben undersöker nytt hallbygge

Hultsfreds Gymnastikklubb får drygt 620 000 kronor i projektstöd för att under ett och ett halvt år framöver jobba med projektet Rörelseglädje.

Ett eller annat glädjehopp lär det väl bli i gymnastiiklubben efter beskedet att man får 630 000 i projektstöd från Astrid Lindgrens Hembygd.

Ett eller annat glädjehopp lär det väl bli i gymnastiiklubben efter beskedet att man får 630 000 i projektstöd från Astrid Lindgrens Hembygd.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2018-09-06 09:37

– Det är fantastiskt att få den här möjligheten, nu kan vi ta nästa steg att utveckla föreningen, säger Jonas Hjalmarsson, ordförande i föreningen.

En viktig del i projektet är att undersöka hur man kan utveckla och använda hallarna i kommunen på ett bättre sätt. Men man kommer också att titta på möjligheterna att bygga en helt ny gymnastikhall, speciellt anpassad för just gymnastik.

– Vi kommer också att ha möjlighet att bredda vår verksamhet med nya målgrupper på fler tider, säger Jonas Hjalmarsson.

I dagsläget lider gymnastikklubben av växtvärk. med bland annat långa köer till verksamheten och en skriande lokalbrist.

Inom ramen för projekt Rörelseglädje vill föreningen anställa en projektledare som ska ta fram en behovsanalys och hitta framtida lösningar för fortsatt utveckling.

Projektledaren ska dessutom jobba med föreningens långsiktiga mål, där man vill anställa en permanent verksamhetsutvecklare och bli en mer inkluderande förening där man också jobbar med aktiviteter för ökad integration.

Vidare har Hultsfreds kommuns projekt Vandring på god väg 2.0 fått ett projektstöd av Astrid Lindgrens Hembygd på 573 000 kronor. Pengarna kommer att användas för en kvalitetshöjning på vandringslederna genom kommunen.

Det här projektet kommer att genomföras i samverkan med föreningslivet, turistföretagare och markägare.

Målet är att stärka Hultsfred som en vandringskommun och paketera vandringen som en anledning att resa till Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!