Man greps med yxa och sex knivar i bilen

Polisen fick larm om en vinglig färd som stundtals gick i hög fart på vägen utanför Vena. Patrullen lyckades få stopp på fordonet i samhället. Bakom ratten satt en kraftigt narkotikapåverkad förare samt en kvinnlig passagerare. I bilen hittade polisen både knark samt en yxa och sex knivar.

Knivar yxa

Knivar yxa

Foto: Polisen / Montage: Jimmy Karlsson

Hultsfred2024-01-02 17:00

Yxan och knivarna nekar mannen, som är i 60-åråsldern, till att han har någon som helst kännedom om.

Det var i början av oktober som 60-åringen stoppades av en polispatrull på en mindre gata i Vena där bilen körde in när polispatrullen dök upp vid macken där paret i bilen tidigare stannat. 

Enligt polisens rapport i förundersökningsprotokollet var mannen höggradigt berusad av narkotika och behövde ledas till polisbilen. Han togs med till sjukhuset för provtagning, men var så berusad att han inte gick att förhöra. Därför togs han omhand av polisen efter provtagningen för förhör när han nyktrat till.

Mannen erkände då att han kört bilen och att han tagit både amfetamin och hasch, trots att provtagningen bara visade på hasch.

Att färden skulle varit vinglig är han inte med på, han anser att det gick perfekt att köra.

Han erkände också den olovliga körningen och knarket polisen hittade i bilen och det knark han försökt smussla ifrån sig i polisbilen. 

Däremot vill han inte alls kännas vid de sex knivar och en yxa polisen hittade i bilen. Han uppger att bilen tillhör en vän i Jönköpings län och att det är han och inte 60-åringen som är ansvarig för att knivarna och yxan som fanns i bilen han lånat av sin vän för att köra hem till Mönsterås kommun där paret är bosatta.

Mannen åtalas nu för de brott han misstänks för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!