Knytkalas med SPF i Valhall

Hultsfredsbygdens SPF träffades i lördags för att umgås och smaka på medlemmarnas delikatesser.
- Det brukar bli en väldig blandning av mat när alla får ta med sig något till knytkalaset, säger Kurt Gustavsson.

Ann-Margreth Juthe, Gunilla Zeylon och Lennart Juthe trivs i köket där de förbereder allt inför den stundande måltiden.

Ann-Margreth Juthe, Gunilla Zeylon och Lennart Juthe trivs i köket där de förbereder allt inför den stundande måltiden.

Foto:

Hultsfred2015-01-19 07:36


En gång om året ordnar SBF med knytkalas. I år hölls kalaset på övervåningen i Valhall, Hultsfred.
- Det var 96 personer föranmälda men vi har dukat till 112 personer, säger Morgan Sävetun.
Och det var inte många stolar lediga när väl alla hade slagit sig ner intill borden. De flesta av gästerna hade med sig något ätbart.
På det uppdukade bordet fanns kokt potatis, inlagd strömming, sill, köttbullar, omeletter, prinskorv, Janssons frestelse, olika pajer och helt vanlig potatisgratäng.
- Förra året hade vi lite dåligt med ost på bordet och det är något som besökarna kommit ihåg för i år har vi väldigt mycket ost, säger Ann-Margreth Juthe, som står i köket och förbereder allt inför kalaset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om