Kök och möbler har bara slängts ut

Vid återvinningsstationen på Björkudd har någon eller några dumpat både metall, textil och trä. "Ärendet är polisanmält", säger kommunens Martin Sundén.

Foto: Privat

Hultsfred2019-01-03 15:00

Det finns särskilda avfallplatser för trädgårdsavfall för den som inte har möjlighet att själv ta hand om det. Kommunen har inrättat sådana platser i flera av tätorterna. Tanken är att den som har trädgård ska kunna kompostera så mycket som möjligt. Också det som är så skrymmande, att man inte kan ta hand om det hemma på tomten. En av dessa återvinnnings- och avfallsplatser finns på Björkuddvägen i Hultsfred.

Trots att den är försedd med skriftlig anvisning om vad som kan lämnas på platsen, ska någon eller några trots det ha dumpat annat avfall på platsen under förra veckan. Det rör sig om både möbler och ett helt kök, metall, textil och trä.

– Det är så ledsamt att någon missbrukar den service som finns på den här återvinningen, kommenterar en person som passerat platsen.

– Vi har ju en rejäl återvinningsstation för den här typen av skräp. Detta hör absolut inte hemma bland trädgårdsavfallet.

Martin Sundén som är miljö- och hälsoskyddsinspektör på kommunen tycker att det är tråkigt när sådant här händer.

– Vi försöker hindra den här typen av dumpning med hjälp av den lagstiftning som finns för oss att ta till. Det är ju faktiskt inte tillåtet att slänga avfall var som helst. Att hitta den som gjort det kan bli svårt och vi är alltid tacksamma om allmänheten kan hjälpa till med tips. Som sagt så är detta polisanmält på sedvanligt sätt.

Möbler och metall bland annat, har hittats på återvinningen för trädgårdsavfall.
Möbler och metall bland annat, har hittats på återvinningen för trädgårdsavfall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!