Tre personer drabbas när kommunalt kontor läggs ner

Kommunen avvecklar sitt eget E-utvecklingskontor, för att i stället ansluta sig till olika samarbeten för att ta fram tjänsten på nätet.
Kommunen avvecklar sitt eget E-utvecklingskontor, för att i stället ansluta sig till olika samarbeten för att ta fram tjänsten på nätet.

Hultsfreds kommun har beslutat att lägga ner sitt E-utvecklingskontor. De tre anställda på kontoret blir av med jobben.

Hultsfred 2 juni 2022 05:30

Den här omorganisationen betyder att kommunen, i stället för att ha ett eget E-utvecklingskontor, i stället ansluter sig till läns- och riksomfattande samarbeten kring utvecklingen av kommunikationstjänster på internet.

– Det handlar om att utveckla olika digitala tjänster för kommunikation mellan kommunen och invånarna, säger kommunalrådet Lars Rosander (C) som tillsammans med de övriga ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott godkänt omorganisationen.

Exempel på E-tjänster som tagits fram är att det nu är möjligt att söka förskoleplats hemtjänst, eller bygglov på nätet. Och en hel del andra liknande tjänster som finns på kommunens hemsidor, för att komma i kontakt med kommunens olika avdelningar.

– I stället för att var och en av kommunerna ska sitta och utveckla egna tjänster, vill vi nu ansluta oss till de samarbeten som finns både i länet och på riksplanet, säger Rosander vidare. På så sätt kan vi vara med och skapa gemensamma tjänster som är lika i flera kommuner.

– Vi ser att det finns en poäng i samarbetet, säger Rosander. 

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) har ett fackligt förflutet, och han betonas att nedläggningen av E-utvecklingskontoret är MBL-förhandlat och klart.

De tre anställda på kontoret blir av med sina jobb och kan erbjudas nya, inom kommunen.

– De är attraktiva personer på arbetsmarknaden, säger han, och de kan säkert få nya konsultjobb.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa