– Jag kan inte komma på några nackdelar med det. Det är väl ypperligt att ta tillvara på marken och solenergin, så det är väldigt roligt och positivt, säger han.
Alight kommer sälja elen till företag, och trots att inga kunder är klara än tror Rosander att solcellsparken kommer få betydelse för Hultsfred som kommun.
– Det är ett led i att få en mer miljövänlig energiproduktion och samtidigt hålla gräsytorna öppna, och kan vi i kommunen få till det så är det jättepositivt, säger han.
För den vanliga Hultsfredsinvånaren kommer parken dock inte ha några direkta konsekvenser.
– Inte mer än att Hultsfred blir en kommun där man har mycket solceller, säger Rosander.
Hultsfreds utvecklingschef Lars Gjörloff är också han positiv till satsningen.
– Det är betydelsefullt, alla satsningar på näringslivet skapar jobb på ett eller annat sätt. Om inte annat kommer det mycket folk under byggtiden som ska bo, äta och shoppa här. Lokala företag kanske får möjlighet att leverera till firmorna, så allt som byggs är fantastiskt bra. Jättekul, säger han.
Enligt Hultsfreds hållbarhetsstrateg Arvid Lindblad är satsningen även betydelsefull ut ett hållbarhetsperspektiv.
– Jag är förväntansfull på vad det kan innebära. Det är positivt med satsningar på hållbar energi, att vi får till elproduktion där man tidigare inte sett att det varit möjligt, och det är bra om vi kan öka elproduktionen i söder där vi har mycket konsumtion.