Kommunen skriver långt hyresavtal med campingbolag

Erica Hammarlund och Rickard Hägglund kommer att driva Hultsfred strandcamping i minst tio år till. Det står klart efter att kommunen skrivit ett nytt, långt hyresavtal för campingen. "Vi ser fram emot att verka i härliga Hultsfred fortsatt!"

Erica Hammarlund och Rickard Hägglund driver Hultsfred strandcamping sedan fyra år tillbaka.

Erica Hammarlund och Rickard Hägglund driver Hultsfred strandcamping sedan fyra år tillbaka.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2024-03-13 14:51

När paret tog över campingen 2020 tecknades ett femårigt avtal med Hultsfreds kommun.

Nu skrivs ett dubbelt så långt hyresavtal för det elva hektar stora campingområdet vid sjön Hulingens strand. Kommunstyrelsens arbetsutskott har godkänt ett avtal på tio år, med möjlighet till förlängning i ytterligare tio år.

Rickard Hägglund och Erica Hammarlund driver campingen via sitt bolag ER Accommodation AB.

– Vi är väldigt nöjda med dem och de verkar trivas bra och vill utveckla verksamheten, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander (C) som konstaterar att det krävs ett långt kontrakt för att kunna göra investeringar.

undefined
Våffelkaféet är en populär verksamhet på campingen.

Årshyran för campingen uppgår till 303 000 kronor i det nya avtalet.

– Det är väldigt positivt och roligt med utvecklingen på campingen. De har haft bra beläggning och fått bra omdömen och recensioner, säger Lars Rosander.

Hultsfred strandcamping har bland annat kvalat in på en lista över Sveriges 30 bästa campingplatser, där man hamnade på 26:e plats. Tidigare har campingen även prisats av Svensk Camping och Tripadvisor.

Framgångarna syns också i årsredovisningen för ER Accommodation AB. Bolagets omsättning har ökat från knappt 3,2 miljoner kronor räkenskapsåret 2020/2021 till 5,7 miljoner räkenskapsåret 2022/2023. Vinsten har ökat från 837 000 till 1 252 000 kronor under samma period.

undefined
Erica Hammarlund och Rickard Hägglund driver Hultsfred strandcamping sedan fyra år tillbaka.

"Vi tycker det känns jättekul att förlänga avtalet", skriver Erica Hammarlund och Rickard Hägglund i en kommentar till Vimmerby Tidning.

"Det är kul att det fungerat så bra med kommunen under dessa fyra första år och vi ser fram emot att verka i härliga Hultsfred fortsatt! Ett längre hyresavtal som detta betyder för oss framför allt ett mer långsiktigt och hållbarare tänk framåt." 

Vilka planer har ni framöver?

"Vårat fokus närmaste tiden är att fortsätta leverera hög kvalité när det gäller service på både camping och våffleri – vi har gjort mycket på fyra år och nu vill vi vårda detta – och på sikt är förhoppningen att fortsätta växa."

Paret har tidigare berättat att antalet campinggäster har ökat varje år som de har drivit campingen i Hultsfred. Även personalstyrkan har utökats inför varje säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!