I år sparas det in på asfalt – ingen ny toppbeläggning

Det blir ingen ny toppbeläggning på gatorna i Hultsfred i sommar. Men potthålen ska i alla fall lagas, säger Simon Råsbacken på ÖSK.
Det blir ingen ny toppbeläggning på gatorna i Hultsfred i sommar. Men potthålen ska i alla fall lagas, säger Simon Råsbacken på ÖSK.

Både stora och små potthål i asfalten har skapat diskussion på sociala medier i Hultsfred. Men någon ny toppbeläggning är inte att se fram mot i år.

Hultsfred 10 januari 2023 12:00

– Vi kommer att pausa all toppbeläggning i år, säger Simon Råsbacken på ÖSK, som ansvarar för gatorna i Hultsfred.

Han försäkrar att det inte är nyasfalteringen på uppgrävda Oskarsgatan och Aspedalsgatan som "äter upp" hela asfaltsbudgeten för i år.

– Det beror på en besparing, säger han. Oskarsgatan och Aspedalsgatan har pengar avsatt i samband med de planerade byggnationerna.

Men även om vi inte kan se fram mot någon ny toppbeläggning på gatorna, bland annat på Östra Långgatan som fått mycket kritik på sociala medier, så kommer potthålen att lagas, lovar Råsbacken.

– Det är oundvikligt att det blir sådana här potthål i asfalten, säger han, det tränger ner vatten i asfalten och fryser. Sedan kommer snöplogen och skrapar. Men vi kommer att laga skadorna så snart det blir möjligt.

Framkomligheten på Oskarsgatan förbi det omfattande grävningsjobbet har också fått ta emot kritik, nu under helgerna har det varit gropigt och studsigt att köra förbi bygget på de nybyggda tillfälliga vägarna.

– Men det ska vara åtgärdat nu och det kommer att hållas efter betydligt mer framöver.

Att det blivit så illa som i helgen, beror helt enkelt på att personalen haft mycket ledigt under helgerna, och därför inte slätat till vägen i den omfattning som bilisterna önskat.

– Det är samma sak här, när det fryser och blir milt om vartannat, så tar vägen stryk, det är allt annat än optimalt med grusväg så här års, säger Råsbacken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa