Kommunen söker just nu en digitaliseringschef och en utvecklingsledare för digitalisering, två tjänster som inte har funnits tidigare i den kommunala organisationen.
– Budgetmässigt är det inte några nya insatser, men däremot är det förändrade sätt att jobba med digitalisering, säger kommunchef Lars-Erik Rönnlund.
– I stället för att varje förvaltning jobbar för sig behöver man hålla ihop det.
Utvecklingsledaren ska hjälpa digitaliseringschefen och verksamheterna att genomgå en "digital transformation".
– Digital transformation betyder att man börjar med att tänka digitalt först. Det här pågår i hela Sverige, säger Rönnlund.
Han uppger att kommunen förbereder sig för att kunna vara med i ett nationellt initiativ, och att fler servicefunktioner behöver digitaliseras.
– Det betyder inte att det kommer att vara robotar i hemtjänsten, utan det betyder att allt som kan göras digitalt, ska göras digitalt.
I dagsläget använder hemtjänsten sina telefoner till allt från dokumentation till att låsa upp dörrar och hantera larm.
– Telefonen är ett stort arbetsredskap i dag, säger Ulrika Larsson, enhetschef inom vård och omsorg.
Har ni digitala tjänster som ersätter människor?
– Inte som ersätter, utan det är alltid ett komplement. Det går inte att ersätta ett mänskligt besök som behöver göras. Däremot har vi en del tillfällen när man behöver bli trygg men av olika anledningar inte vill att det kommer någon person nattetid. Då har vi möjlighet att i stället använda digital tillsyn.