Kommunens dom: Hultåsa och skjutbanan ska rivas

Torpet Hultåsa och och den gamla pistolskyttebanan ska rivas. Kommunstyrelsens arbetsutskott fällde sin dom över byggnaderna efter en rundvandrig.

Kommustyrelsens arbetuskott låter bilan falla över det gamla torpet. Det ska rivas, tillsammans med den gamla skjutbanan. Däremot avvaktar man beslut om byggnaderna på Herrstorpet.

Kommustyrelsens arbetuskott låter bilan falla över det gamla torpet. Det ska rivas, tillsammans med den gamla skjutbanan. Däremot avvaktar man beslut om byggnaderna på Herrstorpet.

Foto: Privat

Hultsfred2020-08-26 12:10

Däremot togs inga beslut när det gäller byggnaderna på Herrstorpet. Hur det blir med dem är en helt annan fråga.

– Ladugården verkar vara i riktigt bra skick, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S), taket ser ut att vara nästan nytt.

Så den vill han spara i förhoppning om att den kommer till nytta den dag byggandet av villor kommer igång på området.

– Det är ju dessutom en lantlig miljö, så den passar in. Men jag tror att den kan komma att behövas som förråd eller så, säger han.

När det gäller själva boningshuset på Herrstorpet säger kommunledningen varken bu eller bä. Huset är i hyggligt skick även om det finns en del att göra. 

Däremot låter ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskottet riva den gamla pistolskyttebanan. Där krävs också en sanering av vallen, med tanke på att det samlats en hel del bly där genom åren.

– Men det ska nog vara lättsanerat, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Även det lilla torpet på Hultåsa ska rivas, tillsammans med ekonomibyggnaderna, där allt är i ganska risigt skick.

Däremot kommer man att slå vakt om den gamla tegelbruksbyggnaden som finns på området. Den åtnjuter ett kulturskydd och ska vårdas i kommunens ägo.

För att bilda sig en uppfattning om skicket på byggnaderna gjorde ledamöterna ett studiebesök på ort och ställe inför beslutet. Området är tämligen nyinköpt av kommunen och tankarna är att det ska exploateras som ett exklusivt bostadsområde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!