Kommunhuset firade 20 år

Vad händer egentligen i kommunhuset i Hultsfred? Den frågan och många fler fick besökarna svar på då kommunen firade byggnadens 20-årsjubileum med öppet hus.

Hultsfreds kommun bjöd under lördagen in allmänheten till kommunhuset för att fira att byggnaden fyllde 20 år.

Hultsfreds kommun bjöd under lördagen in allmänheten till kommunhuset för att fira att byggnaden fyllde 20 år.

Foto:

Hultsfred2011-11-21 07:13


I slutet av 80-talet ökade behovet av ett nytt kommunhus då det gamla som var inhyst i fastigheterna rakt över torget från dagens nuvarande kommunhus var i dåligt skick.
Bland annat var man trångbodda samtidigt som ventilationen i byggnaden inte var godkänd. Därför beslutade kommunfullmäktige att ett nytt kommunhus skulle byggas till en kostnad av 67 miljoner kronor.
Det första spadtaget togs den 26 juni 1990 och i november månad 91 stod så äntligen den nya byggnaden klar med sina tre våningsplan och 160 kontor.

Firade med öppet hus
Det har nu alltså gått 20 år sedan tjänstemän och politiker kunde flytta in i byggnaden och det ville man uppmärksamma på något vis.
- Vår nuvarande ekonomiska situation i kommunen tillåter inte några stora ekonomiska utsvävningar i samband med firandet. Därför beslutade vi oss för att hålla öppet hus så att kommuninnevånarna får en möjlighet att ta sig en närmare titt på byggnaden, berättar Magnus Blomberg, kanslichef i kommunhuset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om