Kommunledningen vill sätta stopp för brottsligheten

Kommunledningen vill få stopp på den organiserade brottsligheten och knarkförsäljningen i Hultsfreds kommun.

"Vi upplever att det finns oro i samhället", säger kommunalrådet Lars Rosander (C) angående mötet som planeras mellan kommunledningen och polisledningen.

"Vi upplever att det finns oro i samhället", säger kommunalrådet Lars Rosander (C) angående mötet som planeras mellan kommunledningen och polisledningen.

Foto: Johan Nilsson/TT/Olof Carlson

Hultsfred2022-07-12 14:25

Kommunalrådet Lars Rosander (C), oppositionsrådet Tomas Söreling (S) och kommunchef Lars-Erik Rönnlund har därför bjudit in lokalpolisområdeschef Anders Pleijel till ett möte.

"Vi noterar en hög polisnärvaro i vår kommun vilket gör oss mycket glada. Men vi är inte lika glada över det som motiverar att polisen så ofta är på olika orter. Brottslighet, droger och olika former av kriminalitet oroar oss och vår befolkning", skriver kommunledningen i brevet till Pleijel.

"Det är i det proaktiva arbetet tillsammans som vi på lång sikt kan nå effekter. Men det är också viktigt att den organiserade brottsligheten och knarkförsäljningen trycks tillbaka med all kraft nu."

undefined
"Vi upplever att det finns oro i samhället", säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Varför vill ni ha ett möte med Anders Pleijel just nu?

– Vi upplever att det finns oro i samhället. Det är brottslighet och annat som gör att vi känner att vi vill ha en diskussion: Vad kan vi som kommun göra mer för ansträngningar för att hjälpa till med säkerheten? säger Lars Rosander och fortsätter:

– Vi har gott om poliser här, men vi ser gärna att vi får områdespoliser också som kan jobba mer förebyggande. Det är väldigt viktigt.

Enligt Rosander är det ingen särskild händelse som ligger bakom brevet till polisledningen.

– Nej, det är mer för att se vad vi kan göra för att öka säkerheten och tryggheten i kommunen.

undefined
Brottslighet och droger i Hultsfreds kommun oroar kommunledningen, som nu har bjudit in lokalpolisområdeschef Anders Pleijel till ett möte.

Samtidigt vill Rosander inte överdriva allvaret i situationen.

– Men vi vill ändå möta den oro som finns.

Kommunalrådet uppger att ett möte med Anders Pleijel har bokats in i augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!