Kommunstödd hemester hoppas locka Hultsfredsbor

Under två veckor kommer flera av Hultsfreds turistmål vara gratis för de som bor i komunen. Älgparken i Mållila är ett av dem.

Det är Malin Albertsson från kommunen och Jenni Leppelt från turistinformationen som tillsammans med aktörer runt om i kommunen ska ansvara för Hultsfredshemester.

Det är Malin Albertsson från kommunen och Jenni Leppelt från turistinformationen som tillsammans med aktörer runt om i kommunen ska ansvara för Hultsfredshemester.

Foto: Tobias Klein

Hultsfred2020-07-17 13:08

Det är Hultsfred kommun som har tagit initiativet för att hjälpa turistbranschen i kommunen med kampanjen Hultsfredshemester. Detta går ut på att under två veckor, vecka 30 och 31 så har nio turistmål i Hultsfred gratis inträde om man har med sig ett invånarkort.

 Älgparken i Målilla är en av de aktörer som är med i satsningen.

– Hoppas alla i Hultsfred kommer, säger Hjalmar Österberg som äger älgparken. Han är mycket tacksam för att kommunen går in och stöttar.

Kommunen har gett pengar till de företag som är med i Hultsfredshemester för att de ska kunna ha gratis inträde för de som bor i kommunen. Ett invånarkort gäller för att helt hushåll men om man kommer utifrån kommunen så gäller det inte. 

Älgpareken är ett av de turistmålen som man måste förboka om man har ett invånarkort. Detta för att det inte ska bli för många personer som kommer samtidigt.

– Vi har en del bokningar redan, säger Hjalmar Österberg, men det är många som bokar kvällen innan de åker.

Hjalmar Österberg hoppas och att det kommer att komma lite fler turister nu när både Tyskland och Danmark har lättat på sina restriktioner. Han säger att de utgör ett stort antal av besökarna men är också glad att det har kommit många svenskar som upptäckt parken. Det är nästan tre gånger så många svenskar i år som tidigare år.

– En del från kommunen har redan varit här och den här veckan så har de sagt att, ja vi har fått kortet men vi kommer igen när det bli gratis, skrattar Hjalmar Österberg.

Parken ligger strax väster om Mållila.
Parken ligger strax väster om Mållila.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!