Konkursen skapar osäkerhet kring träffarna

Restaurangens konkurs skapar en viss osäkerhet. Men målsättningen är att de populära Lönnebergaträffarna ska rulla vidare vid Metropol.

Anita Trybom och Pål Marnetoft hoppas kunna fortsätta med Lönnebergaträffarna vid Metropol i sommar.

Anita Trybom och Pål Marnetoft hoppas kunna fortsätta med Lönnebergaträffarna vid Metropol i sommar.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-01-24 14:00

Anita Trybom och Pål Marnetoft har arrangerat Lönnebergaträffarna med utställning av veteranbilar i 13 år. Ifjol flyttades evenemanget till Metropol i Hultsfred. Hur det blir till kommande sommar finns det vissa frågetecken kring.

– Det var väldigt tråkigt att få beskedet att restaurangen slagit igen. Vi hade ett gott samarbete. De ordnade mat till våra gäster och ställde upp för oss, säger Anita Trybom som var väldigt nöjd med hur första året med Lönnebergaträffar i Hultsfred.

– Det fanns förstås en del som var missnöjda med förändringen och ville ha varit kvar i Lönneberga, men responsen var ändå klart övervägande positiv. Det kom mycket folk och bilar och Metropol var tillräckligt stort. Sedan var det bra att ha tillgång till lokaler inomhus också de gånger vädret inte var på topp, säger Anita Trybom.

Vad skulle det betyda om ni får ställa in arrangemangen i år?

– Det skulle inte vara bra. Den här typen av arrangemeng med tiotalet träffar på sommaren bygger på tradition. Vi har ett stort upptagningsomårde med gäster från Västervikstrakten och bort mot Höglandet. Det finns till och med dem som åker från Göteborg för att vara med. Skulle vi behöva ställa in i år kan det vara svårt att köra igång igen senare och få till samma intresse, säger Anita Trybom.

Arrangörerna ser dock ingen större risk att eventet inte ska bli av.

– Så långt ska det inte behöva gå. Målet är fortfarande att köra vidare på Metropol. Sedan finns en del andra alternativ, säger Anita Trybom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!