Konst och kulturdag i Triabo

Under helgen anordnade Uppvidinge kommun och Högsby kommun en gemensam natur- och kulturrunda där man ville visa upp en levande landsbygd. Även Triabo Medborgarförening som ligger i Hultsfreds kommun inbjöds att delta.

Per Lindgren och Claes David tillverkade silversmycken under ledning av guldsmeden Erhan Karahoda.

Per Lindgren och Claes David tillverkade silversmycken under ledning av guldsmeden Erhan Karahoda.

Foto:

Hultsfred2011-05-23 06:18


Det var för tolfte året i följd som landsbygdsgruppen i Uppvidinge och Högsby bjöd in till sin årliga konst- och kulturrunda och i år deltog inte mindre än 22 olika företag, föreningar och konstnärer i rundan.
För andra året i rad deltog även Triabo Medborgarförening i rundan och de bjöd in allmänheten till föreningens lokal i ortens gamla skolhus där man under helgen visade upp konst och konsthantverk från lokala hantverkare från Virserum.

Visade silversmide
Bland annat deltog Ekängens behandlingshem där boende från hemmet tillverkade och visade upp silversmycken. För sedan ett år tillbaka har man engagerat guld- och silversmeden Erhan Karahoda från Hultsfred som tio timmar i veckan undervisar boende på hemmet i silversmidets ädla konst.
- Det är roligt att få lära sig ett hantverk från ett proffs som Erhan, säger Per Lindgren.
- Vi utvecklas hela tiden då vi får lära oss nya metoder och det blir aldrig tråkigt, tillägger Pers kollega Claes David.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om