Bygger ut kontoret för 12 miljoner kronor

Målet är att samla all personal på ett och samma ställe. Därför satsar AB Hultsfreds Bostäder tolv miljoner kronor på en utbyggnad av kontoret på Norra Oskarsgatan.

Arbetet med utbyggnaden är i gång. Först ska det bli en väg och sedan ska parkeringsplatsen flyttas. Sedan kan man börja på allvar.

Arbetet med utbyggnaden är i gång. Först ska det bli en väg och sedan ska parkeringsplatsen flyttas. Sedan kan man börja på allvar.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-11-28 05:30

– Det är en logisk fortsättning på sammanslagningen, säger fastighetschefen Mikael Pettersson. 2020 slogs fastighetsavdelningen på kommunen ihop med bostadsbolaget.

Utbyggnaden borde egentligen varit klar vid det här laget, men projektet har blivit lite försenat.

– Det kom en pandemi emellan, säger Pettersson.


Som det är nu sitter fastighetsingenjörerna kvar i kommunhuset, och driftspersonalen har sina lokaler i gamla Andersboskolan bakom brandstationen. Men när nybygget är klart, i september nästa år om tidsplanen håller, ska alla vara samlade på ett och samma ställe.

– Vi ser en stor fördel med att samla alla på ett ställe, säger Mikael Pettersson. Under pandemin när många jobbade hemma märkte vi hur fort det går att "tappa bort varandra".

– Det blir ett utbygge på drygt 300 kvadratmeter. Det ska innehålla bland annat konferensrum, personalrum och en del kontor. Genom att flytta konferensrummet blir det dessutom tillgänglighetsanpassat på ett helt annat sätt än i dag.

Nu ligger det i källarvåningen, och någon hiss finns inte.

Genom att flytta ut det nuvarande konferensrummet i nybygget, frigörs lokaler inne i den gamla delen och där är det meningen att driftspersonalen ska få samlade personalutrymmen.

Arbetet med utbyggnaden har kommit gång så smått. I första läget förbereder man en flytt av parkeringsplatsen och en ny väg till baksidan ska byggas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!