Polis hade span när knarket levererades i Hultsfred

En Hultsfredsbo i 35-årsåldern köpte ett halvt kilo amfetamin på internet. Paketet adresserades till en anhörig som också hämtade ut det och levererade paketet till 35-åringen. Vad de inte visste var att polisen hela tiden hade span på dem och slog till när knarket var levererat.

Tullen bytte ut amfetaminet mot mjöl och preparerade innerpåsen med UV-pulver. 520 gram amfetamin är värt drygt 100 000 kronor på gatan.

Tullen bytte ut amfetaminet mot mjöl och preparerade innerpåsen med UV-pulver. 520 gram amfetamin är värt drygt 100 000 kronor på gatan.

Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Hultsfred2022-06-03 20:30
undefined
Två nya försändelser med amfetamin och hasch kom till 35-åringens adress, även efter att han och en 55-årig kompanjon häktades för en tidigare misstänkt knarksmuggling.

Det är flera grenar i två knarkåtal kammaråklagare Johan Henningsson lämnade in till tingsrätten i Kalmar på fredagen. En man i 35-årsåldern från Hultsfreds kommun förekommer i de flesta delar.

Han åtalas tillsammans med en man i 55-årsåldern för grov narkotikasmuggling. Det avser köpet av 520 gram amfetamin som 35-åringen gjorde på nätet och där han satt upp 55-åringens namn och adress på leveransen.

När avin kom och 55-åringen åkte till postens utlämningsställe i en butik i kommunen hade han ingen aning om att Tullen i Malmö bytt ut amfetaminet mot mjöl och preparerat innerpåsen med UV-pulver. 

Polisen följde varje steg han tog, hela vägen från butiken till lägenheten där 35-åringen befann sig hos sin flickvän.

55-åringen greps så snart han lämnat lägenheten och skulle köra tillbaka hem igen. 

Samtidigt slog en annan del av polisstyrkan till mot lägenheten. När polisen bröt sig in påträffades 35-åringen och flickvännen på toaletten. De sa att de duschade. 

Polis och åklagare menar att de försökte spola bort den nyss levererade "narkotikan". I botten på wc-stolen och på golvet omkring har polisen hittat tydliga rester av mjölpulvret. På en hylla intill låg det tjocka bruna kuvert 55-åringen levererat.

Båda männen häktades dagen efter, den 14 januari i år. 35-åringen sitter fortfarande häktad. 55-åringen försattes på fri fot i februari.

Medan de satt på häktet i Kalmar fortsatte knark att anlända till 35-åringens adress. Två misstänkta försändelser upptäcktes av en annan anhörig som valde att gå till polisen med preparaten. Den gången rörde det sig om 110 gram amfetamin och 44 gram hasch.

undefined
Amfetmin som hittades nära Hagadal i oktober i fjol, av en av polisens hundptruller. 35-åringens fingeravtryck och DNA finns på flera förpackningar. Han förnekar dock brott.

35-åringen misstänks också vara ägare till en knarkgömma polisens hundförare hittade i anslutning till Hagadal i höstas. Där fanns 155 gram hasch, 97 gram amfetamin och 200 tabletter alprazolam. 

Mannen nekar till att knarket är hans och hävdar att någon försöker sätta dit honom. 

Polisen har säkrat både hans fingeravtryck och DNA på förpackningar i knarkpartiet.

Utöver det åtalas 35-åringen tillsammans med en 25-åring för att ha haft 876 gram amfetamin och 713 gram cannabis till försäljning i Oskarshamns kommun.

Sammanlagt misstänks 35-åringen hanterat knark för minst 400 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!