Tonåring döms efter vansinnesfärd i centrum

Tonåringen körde sönder ett staket, sladdade i korsningar och blev prejad av polisen innan han rymde till fots. Nu döms han för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Det här staketet utanför Allelektronik kördes sönder. Det blev startskottet på en dramatisk kväll/natt i Hultsfred.

Det här staketet utanför Allelektronik kördes sönder. Det blev startskottet på en dramatisk kväll/natt i Hultsfred.

Foto: Polisen

Hultsfred2024-04-10 11:50

Vimmerby Tidning har tidigare berättat om vaninnesfärden i centrala Hultsfred – som skedde i september förra året.

Först körde den körkortslöse tonåringen sönder ett företagsstaket på Storgatan. Sedan fortsatte färden på bland annat Folkparksvägen, Östra Långgatan och Regementsvägen. När den jagande polismannen ansåg att det var rätt tillfälle prejade han till bilen. 

Tonåringen lyckades smita från platsen – men kopplades snabbt ihop med händelsen. De misstankarna förstärktes under natten när en polispatrull åkte hem till tonåringens adress och hans säng var tom, samtidigt som fönstret i hans rum var öppet.    

Senare under natten kom tonåringen hem. Initialt erkände han vad som hade hänt, men i efterföljande polisförhör nekade han till brott och menade att det första "erkännandet" byggde på ett missförstånd.

Nu har Kalmar tingsrätt sagt sitt. Tonåringen, som inte längre är skriven i Hultsfreds kommun, döms för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Påföljden blir ungdomsvård.

I stämningsansökan tryckte åklagare på att tonåringen visade "uppenbar likgiltighet för andra människors liv".

Notan för vansinnesfärden uppgår till cirka 134 000 kronor. Bilen fick skrotas och det kostade tiotusentals kronor att laga det trasiga stängslet.                           

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!