Kovändningen i morse – Stoppmöbler kör igång igen

I går berättade en bedrövad vd för Järnforsens Stoppmöbler, Joakim Selin, för vår tidning att man tagit beslutet att lägga ner företaget och inte göra någon omstart efter den svåra branden. Men nu på morgonen tog dock det hela en helt ny vändning - igen. - Vi är igång inom fem veckor, säger Selin till vår tidning nu på morgonen.

Foto:

Hultsfred2017-05-09 05:23

Det var till största delen på grund av problemen att få fram maskiner som beslutet om nedläggning fattades och meddelades företagets anställda i går. Enligt Selin skulle det ta fem månader att komma igång igen.

- Då är vi borträknade. Man måste vara realist. I den här världen är fem månader en evighet. Vi har undersökt möjligheten, men möbelaffärerna kan inte sälja soffor som inte går att få fram, och de kan inte stå med tomma utrymmen i sina butiker, i väntan på att vi ska komma igen. Utan de blir tvungna att plocka in andra leverantörer, berättade han för vår tidning.

- Vi har verkligen försökt hitta lösningar, med enormt stort stöd från både kunder, kommunen, banker och försäkringsbolag. Men som sagt – man måste vara realist.  

Men nu har allt tagit ytterligare en vändning och helt plötsligt ska kan man omgående kunna återuppta produktionen igen - detta tack vare ett samarbete med en annan svensk tillverkare.

- Klockan 06.30 inledde vi ett möte och jag vet mer efter detta, säger Selin till vår tidning nu på morgonen.

- Vi har dock löst produktionsanläggningen hos ett företag som har samma skärbord som vi. Vi kommer vara igång med produktionen inom fem veckor.

I ett sms till P4 Kalmar tidigare i morse skrev Selin att "företaget gjort en principöverenskommelse med en annan svensk tillverkare som har liknande maskinutrustning", vilket gör att man kan komma igång med produktionen omgående.

Vad detta innebär för Järnforsen – om tillverkning så småningom kommer återupptas där eller om företagets tillverkning kommer hamna någon helt annanstans är ännu oklart.
Enligt P4 Kalmar ska det dock initialt handla om tillverkning i "andra lokaler i Småland".

Det framgår inte heller om lösningen enbart avser att klara de beställningar företaget har liggande eller om detta innebär en permanent fortsättning för företaget.

Vi återkommer självklart med mer uppgifter under dagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om