Kräver förbundsstyrelsens avgång

Hultsfredsbygdens SPF kräver förbundsstyrelsens avgång. Orsaken till förtroendekrisen är SPF:s nära samarbete med SPRF och bildandet av ett gemensamt kansli. Styrelsens ledningsförmåga kritiseras starkt.

Hultsfred2011-02-08 07:20

När Hultsfredsbygdens SPF höll årsmöte författades en motion till förbundsstyrelsen, i vilken man starkt kritiserar styrelsens ledningsförmåga.
Orsaken till förtroendekrisen för den högsta ledningen är som sagt SPF:s nära samarbete med SPRF, Sveriges Pensionärers Riksförbund, och bildandet av ett gemensamt kansli.
Den lokala SPF-föreningen anser att förbundsstyrelsen marknadsfört sammanslagningen för hårt i distrikten och vikit sig för SPRF:s villkor för lätt då SPF är det större förbundet.
Därför uppmanar nu Hultsfredsbygdens SPF att ledamöterna i förbundsstyrelsen ska ställa sina platser till förfogande.

Uppmaning till kommunen
Under mötet antogs även en skrivelse till Hultsfreds kommun där man uppmanar kommunen att försöka bromsa den negativa befolkningsutvecklingen genom att satsa på pensionärerna och på så sätt få en ökad inflyttning inom denna grupp.
Bland annat vill man att lagen om valfrihet införs i kommunen och att det ska finnas bostäder som är anpassade för den äldre befolkningen så att de inte flyttar till andra orter där man erbjuder det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om