Krigets fasor på konsthall

Den 27 december bröt helvetet lös i Gaza då bomber började regna ned över staden. Den Israeliska militären hade som mål att slå ut Hamas men det var istället den civila befolkningen som blev de stora offren. Just att skildra civilbefolkningens lidande under kriget är utgångspunkten för Virserums Konsthalls nya utställning "Gaza" som producerats av Mats Aronsson.

Mats Aronsson har på endast tre och en halv vecka satt samman en utställning om kriget i Gaza på Virserums konsthall.

Mats Aronsson har på endast tre och en halv vecka satt samman en utställning om kriget i Gaza på Virserums konsthall.

Foto:

Hultsfred2009-02-07 05:05


Egentligen skulle en annan utställning ha varit på gång just nu, men när kriget bröt ut i Gaza under mellandagarna beslutade sig konsthallschefen Henrik Teleman för att snabbt ändra om i programmet.
- Jag tog kontakt med Mats Aronsson och frågade om han var intresserad av att sätta ihop en utställning om Gaza på kort tid och han tackade ja, berättar Henrik Teleman.

På kort tid
På endast tre och en halv vecka har konsthallen och Mats Aronsson i samarbete med flera hjälporganisationer som Röda korset, Palestinagruppen och Amnesty satt samman en utställning som fyller samtliga tre våningsplan i konsthallens huvudbyggnad.
- Vi tar naturligtvis avstånd från Hamas attacker, men jag blir upprörd när den stora killen slår den lilla. Har man makt har man också ansvar. Över 1 300 personer dödades i kriget i Gaza och två tredjedelar var civila dödsoffer, säger Mats Aronsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om