Krögare om reglerna: "Värdefullt med förlängd öppettid"

Putte Svensson Sahlin på Hotell Hulingen i Hultsfred ser inte så stor skillnad med de nya reglerna som börjar gälla första juni. "Det betyder inte så mycket för oss".

De nya serveringstiderna betyder att det blir mindre stressigt för kvällspersonalen, förklarar krögaren Putte Svensson Sahlin.

De nya serveringstiderna betyder att det blir mindre stressigt för kvällspersonalen, förklarar krögaren Putte Svensson Sahlin.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2021-05-31 10:00

50 personer tillåts i publik inomhus och serveringsställen får hålla öppet till klockan 22.30, säger de nya reglerna, som ska träda i kraft första juni, enligt regeringens femstegsplan för att avveckla restriktionerna.

Framförallt är det förlängda öppethållandet som betyder en del, tidigare har man fått slå igen matsalen vid 20 00 på kvällarna.

– Det har gjort att det varit svårt att hinna med, det har varit stressande för personalen, säger Putte Svensson Sahlin.

Det beror på att många hotellgäster kommer sent, många ligger ute på jobb och utnyttjar tiden, kanske jobbar in fredagen.

– De jobbar till kanske 18, 18,30 säger han, så de kommer sent för att äta. Sedan tar det lite tid att beställa, att laga maten och det blir inte mycket tid att äta.

Så att serveringstiden utökas är välkommet.

– Det är dessutom bättre ur smittosynpunkt att inte alla gästerna behöver komma samtidigt, säger Svensson Sahlin.

50 sittande gäster betyder dock ingen större förändring. Myndigheternas begränsningar till trots kämpar hotellet vidare med sin musikprofil. 

– Vi planerar för livemusik i puben varje kväll i sommar, precis som vi haft i några år nu, säger Putte Svensson Sahlin.

Däremot ser det mörkare ut för Mörkaste Småland, hårdrocksfestivalen som är planerad till oktober. Konserten med Animals som skulle varit fjärde september är inställd.

– De här större grejerna kräver längre framförhållning. Och vi kan inte planera så långt fram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!