Kronans Apotek, Dollarstore och Byggmax till Hultsfred

Även Kronans Apotek, Dollarstore och Byggmax vill etablera sig på Handelsområdet i Hultsfred. "Väldigt positivt att det lossnat", säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Förberedelserna har redan kommit igång på fastigheten, så till vida att området hägnats in och företaget som ska göra markarbetet har börjat etablera sig med sina maskiner. På området vill både Willys, Kronans Apotek, Dollarstore och Byggmax etablera sig.

Förberedelserna har redan kommit igång på fastigheten, så till vida att området hägnats in och företaget som ska göra markarbetet har börjat etablera sig med sina maskiner. På området vill både Willys, Kronans Apotek, Dollarstore och Byggmax etablera sig.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2021-03-24 18:25

På tisdagen blev det känt att miljö- och byggnadsnämnden beviljat bygglov för inte bara Willys, utan ytterligare tre företag, som har för avsikt att etablera sig på nya handelsområdet.

Det handlar om Kronans Apotek, Dollarstore och Byggmax.

– Dollarstore vet jag redan skrivit på papperen, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). Det är väldigt positivt att det lossnat.

Det är Växjöbaserade Famera Fastigheter AB som har tagit över och utvecklar det nya handelsområdet efter Borgkrona AB.

I januari blev det känt att Willys ska växa på området. Målet är att en 3000 kvadratmeter stor livsmedelsbutik ska stå inflyttningsklar våren 2022.

– Etableringen av en ny Willysbutik var det som möjliggjorde att ytterligare företag blev intresserade, så nu ser vi att det fylls med handel precis som vår tanke var för några år sedan när vi började med det här projektet, säger Lars Rosander.

– Det är väldigt roligt att företagen tror på Hultsfred och att det blir en handelsplats med flera butiker. Det gynnar naturligtvis kommuninvånarna, tillägger han.

Enligt miljö- och byggnadsnämndens protokoll bedöms byggnaden bli runt 8 000 kvadratmeter. Ärendet planeras i flera etapper, där första etappen berör lokaler för Willys.

– Det blir som en enda lång industrihall, som kommer rymma de fyra butikerna, säger Lennart Davidsson, (KD) vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Även Klas Svensson, avdelningschef på miljö- och byggnadsförvaltningen, gläds åt att flera företag visat intresse för att etablera sig på handelsområdet.

– Det är fantastiskt kul. Detaljplanen vann ju laga kraft i somras och Famera Fastigheter AB har jobbat med att få hit de här företagen under en period. 

– Det har blivit lite av en ketchupeffekt. När Willys bestämde sig blev det att fler hängde på, det känns väldigt spännande, tillägger Svensson.

Ger detaljplanen plats för fler etableringar?

– Ja, det finns lite ytterligare byggrätt på den fastigheten, utöver det som nu ska byggas för butikerna plus tillhörande parkeringsplatser.

Enligt protokollet ges bygglov till totalt 377 parkeringsplatser för bilar och ett 40-tal cyklar.

Förberedelserna har redan kommit igång på fastigheten, så till vida att området hägnats in och företaget som ska göra markarbetet har börjat etablera sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!