Kvinna begärs häktad efter mordförsöket i Hultsfred

Den kvinna som misstänks för mordförsök i Hultsfred begärs nu häktad. "Vi är väldigt tidigt i utredningsläget så jag kan inte lämna några direkta detaljer", berättar åklagare Emma Olsson.

Polisen fick under måndagen ge sig ut till en adress i Hultsfred efter att ha fått in ett larm om ett bråk. Det slutade med att en kvinna greps för mordförsök.

Polisen fick under måndagen ge sig ut till en adress i Hultsfred efter att ha fått in ett larm om ett bråk. Det slutade med att en kvinna greps för mordförsök.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred2024-07-18 12:39

Kvinnan frihetsberövades under måndagen. Hon är misstänkt för försök till mord genom att ha slagit en man flera gånger med ett vasst föremål. 

– Det jag kan säga är att det är en kvinna som jag har begärt häktad för försök till mord. Det är en vuxen man som är målsägande. Jag har begärt henne häktad för kollusionsfara och recidivfara, säger Emma Olsson. 

Det innebär att den misstänkte begärs häktad för att det anses finnas risk för att hon annars undanröjer bevis eller försvårar utredningen och risk för att den misstänkte kommer fortsätter sin brottsliga verksamhet om hon släpps. 

Det var under måndagen som polisen kallades till en adress i Hultsfred efter larm om bråk. Kvinnan greps och anhölls senare misstänkt för försök till mord. Mannen ska enligt uppgifter från polis ha fått skärsår och ska efter händelsen ha förts med ambulans till sjukhus. Men enligt uppgifter ska han ha klarat sig utan allvarligare skador. 

Kan du säga något om vad som hände?

– Nej, det vill jag inte göra i nuläget, svarar Emma Olsson. 

Vad var det för föremål som användes?

– Det som vi kan bekräfta är att det troligtvis är ett vasst föremål som använts, men exakt vad för föremål kan jag inte gå in på. 

Hur ställer hon sig till misstanken?

– Hon förnekar brott som det ser ut nu. 

Vad händer framåt?

– Framöver kommer vi bland annat jobbar vidare med förhör av olika slag. Jag tror att utredningen kommer att ta med än två veckor att slutföra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!