Kvinna misstänks för brott efter timmerbilsolyckan på riksvägen

Efter tisdagens timmerbilsolycka på riksväg 23/34, mellan Hultsfred och Storebro, har två anmälningar kommit in till polisen.

Det finns misstankar om trafikbrott kopplade till timmerbilsolycka på riksväg 23/34.

Det finns misstankar om trafikbrott kopplade till timmerbilsolycka på riksväg 23/34.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-06-27 11:10

En förare anmäls för smitning från trafikolycksplats eftersom hen, påväg söderut, skulle ha kört om lastbilen samtidigt som en annan bil körde om en annan lastbil i motgående riktning. Målsäganden uppger att bilen skadats när hen prejades mellan lastbilarna.

– Föraren blev inte skadad men bilen fick skador, bland annat är höger backspegel borta och vänster skadad. Här har man satt upp en misstänkt kvinna i 75-årsåldern, från Hultsfred, säger Ulf Gollungberg vid polisen. 

Målsägande i ärendet är bolaget som äger timmerbilen. I en tidigare intervju med Vimmerby Tidning har Victoria Harrysson Rinaldo, som blev vittne till olyckan, berättat att flera fordon var inblandade och att hon såg bitar flyga från personbilen som gjorde omkörningen.

– Timmerbilsföraren ska inte få skit för att han orsakade en olycka, utan han väjde för att inte orsaka en ännu större olycka, sa hon då.

En polispatrull var framme efter trafikolyckan och då ska en förare ha lämnat platsen utan att dela med sig av sina uppgifter, vilket även det resulterat i en anmälan om smitning från trafikolycksplats. Det är, enligt Ulf Gollungberg vid polisen, inte helt klart om båda anmälningarna rör samma förare eller två olika. 

– Man ska ha orsakat fara vid egen omkörning, står det. Det här hör ju ihop med den tidigare händelsen och det måste klaras ut i efterhand. Man får ta ett samlat grepp på det och se vem eller vilka som ska vara misstänkta, men det finns goda möjligheter för trafikavdelningen att gå vidare med det här, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!