Kvinna sitter anhållen för mordförsök i Hultsfred

En kvinna är anhållen efter en händelse i Hultsfreds kommun där en man skadats. Mannen fick tas till sjukhus och polisen utreder försök till mord.

Under måndagen larmades polis till en adress i Hultsfreds kommun efter ett misstänkt mordförsök.

Under måndagen larmades polis till en adress i Hultsfreds kommun efter ett misstänkt mordförsök.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred2024-07-16 02:14

Vid 17-tiden under måndagen fick polisen åka ut till en adress i Hultsfred och gripa en kvinna i 35-årsåldern. Kvinnan är misstänkt för försök till mord efter att en man skadats med ett vasst föremål.

Mannen är i 30-årsåldern blev inte allvarligt skadad men togs till sjukhus.

– De känner varandra men det är oklart vad de har för sorts relation och kvinnan har inte förhörts ännu. Hon greps under kvällen men det är också oklart med om det fanns några vittnen, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Eva Jirhall.

Senare under natten blev kvinna anhållen. 

– Jag vet att de börjat bråka och sedan fick mannen någon slags skada i huvudet. Det har kontrollerats på sjukhuset men det blev inga allvarliga skador. 

På tisdagsförmiddagen berättar Filip Annas, presstalesperson hos polisen, att kvinnan fortfarande är frihetsberövad och sitter i Kalmar. 

– Vid 17.34 kommer det in ett larm om att en man och en kvinna bråkar. Det är de initiala uppgifterna vi får. Då skickas ambulans och polis. När patrullen närmar sig adressen påträffas en kvinna. Hon grips och är misstänkt för mordförsök genom att ha slagit målsägande flera gånger med ett vasst föremål. Han ska ha påträffats skadad i lägenheten med skärskador. 

Vad var det för föremål?

– Jag går inte in på det eftersom vi ska hålla vidare förhör. 

Platsen avspärrades i väntan på teknisk brottsundersökning. I samband med händelsen ska kvinnan även ha hotat polis och är därför även misstänkt för hot mot tjänsteman. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!