Kvinnoligan greps i Hultsfred

Två kvinnor greps i Hultsfred på fredagen, misstänkta för flera fall av grova stölder på flera platser runt om i landet. Fallet presenterades för ett par veckor sedan i TV3:s Efterlyst och tips som strömmade in då, ledde polisen till Hultsfred.

Hultsfred2003-05-05 06:44

Vid minst tiotalet tillfällen de senaste månaderna har de stulit pengar för äldre människor. Främst kvinnor. Ofta har det gått till på det viset att de spanat vid banker och bankomater och när de valt ut ett i sitt tycke "lämpligt offer" har de bett att få växla småmynt. Samtidigt har en av kvinnorna då stoppat ner handen i den äldre kvinnans väska och kommit över pengar. Inte sällan stora summor.
Under loppet av en timma slog de till mot två kvinnor i Kristianstad och det blev början till slutet för den här kvinnoligan.

Med på bild
Bankens övervakningskamera fångade deras ansikten på bandet medan de inväntade sitt offer. Filmen visar tydligt hur de lämnar banken elva sekunder efter att den äldre kvinnan gått ut.
På torget utanför hinner de i kapp henne och fullbordar stölden. En halvtimma senare slår de till igen, den här gången mot en äldre kvinna vid en kiosk i Kristianstad.
Sedan bilderna från övervakningskameran visats i tv-programmet Efterlyst kunde kvinnorna identifieras och gripas.
De båda gripna kvinnorna och ett litet barn fördes till polisen i Kristianstad, där de nu sitter anhållna i avvaktan på häktning och vidare utredning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!