Problemet upplevs så pass påtagligt att det ger stort utslag i undersökningen. Hultsfred ligger klart över de andra orterna i kommunen när det gäller upplevd otrygghet.
Undersökningen visar dessutom att kvinnor i åldern 30-49 år upplever en betydligt större otrygghet än männen i motvarade åldersspann.
– Det får oss att börja fundera på vad vi kan göra, säger Linus Ivarsson, trygghetsstrateg på kommunen.
Visserligen är underlaget i undersökningen inte jättestort, men 33 kvinnor har svarat på enkäten. Och deras bild är nog så tydlig.
Genom att väga samman de olika delarna i undersökningen får man fram det man kallar ett problemindex, en bild av hur pass omfattande problemen är. Det visar sig att hela kommunen får ett index på 1,78, men Hultsfreds tätort hamnar på 2,32. I de övriga orterna är index 0,76.
– Men vi ska komma ihåg, säger kommunpolisen Håkan Karlsson, att det trots allt är låga siffror, Hultsfred är trots det en väldigt trygg kommun att bo i.
Men, även om det är tryggt, så är det långt ifrån perfekt. Skadegörelse är ett vanligt problem i både i själva Hultsfred och i orterna runt omkring. 155 anmälningar i år, får väldigt många att oroa sig för att drabbas.
– Det är ett av de vanligaste brotten vi har, säger Håkan Karlsson, och vi har flest skadegörelser i länet.
Annars är det narkotikabrotten som är allra vanligast.
19 procent av de som svarat på trygghetsenkäten, uppger också att berusade personer på gator och torg är en stor källa till oro. Och många är tveksamma till att gå ut ensamma när det är mörkt.
Trygghetsundersökningen den här gången, visar dock att problemindex minskat något de senaste åren.
En anledning till det är, tror Håkan Karlsson, och kommunens trygghetsstrateg Linus Ivarsson, att villainbrotten har minskat och oron för att drabbas har minskat i samma omfattning.
– Det rimmar med vår statistik, säger Håkan Karlsson, så det är jag nöjd med.
Ett problem som skapat mycket otrygghet genom åren är buskörning och höga farter. Men det tycks ha lugnat sig enligt årets undersökning.
En förklaring till att problemindex minskat något, är att polisen blivit mer synlig. Och att kommunen jobbar på sitt håll för att minska problemen.
– Vi jobbar med de resurser som finns inom kommunen, säger Linus Ivarsson, genom fritidsgården, med ungdomsstödjare och så vidare. Och naturligtvis i samarbete med polisen.