Kvinnor strippade i Lönneberga – gör det för bättre ekonomi

Zandra och Cat från Malmö strippade i helgen för första gången i Lönneberga. För dem är strippandet ett extrajobb som drygar ut ekonomin som ensamstående mammor.

"Jag har genom detta sluppit ta CSN och använt pengarna till att studera till terapeut på högskola. Jag är väldigt intresserad av beteendevetenskap och kriminologi. ", berättar Zandra som i lördags strippade inne på Lönneberga Boa.

"Jag har genom detta sluppit ta CSN och använt pengarna till att studera till terapeut på högskola. Jag är väldigt intresserad av beteendevetenskap och kriminologi. ", berättar Zandra som i lördags strippade inne på Lönneberga Boa.

Foto:

Hultsfred2017-09-11 11:00

Med högklackade skor och strumpbyxor står Zandra och Cat på verandan utanför Lönneberga Boa. Mörkret har sänkt sig och regndropparna trummar mot stuprörets metall. Över axlarna hänger överdimensionerade bomberjackor som täcker det mesta av korsetten under. En liten klunga av människor har samlats runt dem och de småpratar om ditt och datt.

- Jag har jobbat på många privata tillställningar men det är första gången på många år som jag kommer till ett ställe där det är så här öppet, berättar Zandra.

Tillsammans med väninnan Cat har hon åkt 35 mil för att uppträdda i Lönneberga. Även om det är första gången på orten berättar hon att det är långt ifrån första gången hon är på i ett litet samhälle i Småland.

- Jag har varit på många privata tillställningar i Smålands skogar men det enda jag hört om Lönneberga innan var Emil. Jag föredrar att ta jobb som inte är i Malmö. Jag pallar inte att dansa framför vänner, då blir det för personligt.

Zandra berättar att det finns två anledningar till att hon under 20 års tid har valt att strippa under helgerna, ekonomi och uppmärksamhet.

- För mig är det ett jobb, ett extra knäck. Vi betalar skatt för det här och använder kvitto. Vi har vanliga jobb till vardags och på helgerna klär vi upp oss i korsett och får höra hur pimpinetta och vackra vi är. Sedan tar vi av sminket och åker hem. Vi lever på bananer, redbull och keso i bilen. Vi är precis som alla andra.

Bägge kvinnorna är mammor och menar att extrajobbet gör det möjligt för dem att sätta pluskant på tillvaron, resa och ge sina barn det de vill ha.

- För ensamstående mammor med ett eller två barn är livet skit. Det gäller att hitta ett bra extrajobb. Det här är bara ytterligare ett jobb till. Skillnaden är att det är lättklätt och att man får uppmärksamhet.

- Genom att göra det här kan vi ge barnen exakt vad de vill ha, tillägger Cat.

Zandra berättar att hon har en son i tonåren och att han inte gillar det hon gör på helgerna tycker hon är det svåraste med jobbet.

- Vi har båda barn som det går bra för i skolan och som det aldrig varit något problem med. Men de vet vad vi gör och det är kanske är det som är svårast. Vi pratar inte om det högt utan skyddar barnen så mycket som möjligt. Men min pojke älskar det inte.

Nyligen köpte Zandra sin son en jacka för 9 000 kronor eftersom hans vänner hade likadana. Tidigare berättar hon att pengarna gått till att slippa ta studielån under tiden hon pluggade på högskolan till terapeut. Under alla år i branschen, då Zandra har jobbat i stora delar av Sverige, har nivån på dansen varit viktig för henne.

- För mig är det viktigt att det är sensuellt framför porrigt. Jag vill hänföra inte chockera. Porren hör hemma på internet. Jag tycker att det blir porrigt när tjejen som dansar tar för mycket på sig själv .

Utanför Lönneberga Boa fortsätter regnet ihärdigt sin konsert. De flesta har letat sig in i lokalen och arrangör Göte Karlborg kommer fram för att säga att det är dags.

- Vi har jättekul på vägen och ser framemot detta. Lönneberga ska få veta att vi är här vi vet hur vi får igång ett ställe, berättar Cat.

- Vi hoppas på att få komma tillbaka. Blir det inte bra den här gången tester vi en gång till för att få igång det här. Göte vill gärna lyfta stället och Lönneberga, avslutar Zandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om