Kylanläggning på plats

Efter många månaders hårt slit börjar nu arbetet med ombyggnationen av ishallen i Virserum att slutföras. Under onsdagen anlände det nya kylaggregatet som är anläggningens nya hjärta.

Hultsfred2005-08-12 06:43

För att få den tunga containern med kylaggregatet på plats krävdes det en 64 ton tung kran som lyfte hela maskineriet från lastbilen till en färdiggjuten platta. Det var många åskådare som hade kommit till Virumsvallen för att få vara med om det stora lyftet och när containern hade sänkts ned på sin plats så utbröt en spontan applåd.

Finsk entreprenör
Det är det finska företaget Prorink som har levererat den nya kylanläggningen och för de erfarna finska arbetarna tog det endast tre timmar att lyfta allt på plats. Under den närmaste veckan kommer dessa arbetare att montera ihop alla komponenter och finjustera anläggningen. De kommer även att sätta upp den nya sargen runt isbanan.
- Vi hoppas att vi ska kunna ha isen färdig i slutet av augusti eller början av september, säger Dennis Clerkefors, ordförande för Virumsvallen AB.
Det har varit ett par intensiva månader för medlemmarna i Virserums Sport- och Gymnastikförening då nästan all fritid gått åt till att jobba ideellt med att iordningställa anläggningen innan ishockeysäsongen drar igång.
- Det har inte funnits någon tid till något annat än det här under en lång period. Det är skönt att det börjar bli färdigt, säger Christina Bergström-Jonsson, ordförande för Virserums SGF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om