Kyrkan flyttar tillbaka till Hultsfred

Aspelands Pastorat flyttar tillbaka till Hultsfred. Efter ett antal år i Målilla kommer administrationen att återvända.

Flyttbestyr. Just nu är arbetet i full gång att tömma Församlingsgården inför renoveringen. Milad Haidari, Sven Andersson, Ann-Marie Daag och Annette Wainebro jobbar på för fullt.

Flyttbestyr. Just nu är arbetet i full gång att tömma Församlingsgården inför renoveringen. Milad Haidari, Sven Andersson, Ann-Marie Daag och Annette Wainebro jobbar på för fullt.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-11-19 05:00

Men först ska Församlingsgården få en grundlig renovering.

– Det stämmer, vi flyttar i första hand administrationen till Hultsfred, bekräftar kyrkorådets ordförande Ulla Lisedahl. Det beror på att lokalerna i Målilla är för små.

Någon tidsplan för flytten är inte klar ännu. Först ska Församlingsgården renoveras och det gäller att få det projektet i rullning, med hantverkare, entreprenörer och upphandlingar.

– Sedan vet vi inte om pandemin kan fördröja renoveringen, säger Ulla Lisedahl, vi måste ju vara försiktiga med alla möten.

– Vid det här laget är det fem, sex år sedan vi flyttade från Hultsfred till Målilla. Fastighetsansvarige vaktmästaren Jörgen Petersson drar sig till minnes att det var 2014 eller möjligen 2015. 

Tanken var då att samla hela administrationen i Kyrkans Hus, Målilla. Men sedan dess har kontorsdelen där blivit urvuxen.

Men det är mer på gång i kyrkans värld. Församlingshemmet i Lönneberga får nytt kök, och i Virserum kommer Sockenstugan att bli personalutrymmen för vaktmästeriet bland annat. 

– Vi kommer också att bygga förvaringsutrymmen för ett antal träkors från kyrkogården, säger Jörgen Petersson. De har legat i en av bodarna på kyrkogården. Men nu ska vi skapa bättre förvaring för dem så att de kan bevaras för framtiden.

Många har också reagerat på de staket som satts upp på kyrkogårdarna, bland annat i Vena och Järeda. Men det är en tillfällig lösning, i väntan på att en permanent ska godkännas av länsstyrelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!