Lagar mat med sting

Med köttfärs, russin och lite annorlunda kryddning har Elisa Aldana Garcias piroger blivit ett stående, uppskattat inslag på Lönneberga mat och hantverk. - Jag säger varje år när jag bakar alla pirogerna att det här året blir det sista, men så blir det inte, säger hon och skrattar.

Elisa Aldana Garcia visar upp en del av dagens pirogbak.

Elisa Aldana Garcia visar upp en del av dagens pirogbak.

Foto:

Hultsfred2014-10-18 04:06


I villan i Hultsfred har Elisa Aldana Garcia just avslutat ett pirogbak. Receptet kommer från hennes mamma, och det doftar gott av kryddor och lök.
- Jag gillar egentligen inte att laga mat, men pirogerna går bra, jag har nog gjort några hundra bara den senaste månaden, säger hon.

Chilenska köket
Elisa Aldana Garcia kommer från södra Chile, och pirogerna, som innehåller kött, lök, oliver, kokt ägg och kryddor, är typiska för det chilenska köket.
- På Chiles nationaldag den 18 september bakar alla piroger och dricker vin till, det är en stor fest, säger Elisa Aldana Garcia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om