Lägenhet ockuperad – igen

På nytt har någon olovligen övernattat i en tom lägenhet på Granitvägen. "Igen var lägenheten rejält nedsmutsad, det var lera och fimpar på golvet och kaffe har hällts på både väggar och fönster", säger arbetsledare Roger Lund.

För andra gången på kort tid har någon okänd tagit sig in och övernattat i en av Hultsfreds Bostäders tomma lägenheter i Stålhagen.

För andra gången på kort tid har någon okänd tagit sig in och övernattat i en av Hultsfreds Bostäders tomma lägenheter i Stålhagen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-02-26 21:00

Det är andra gången på kort tid som någon tycks ha bott i en tillfälligt tom lägenhet, som ska renoveras.

Knappt hade bostadsbolaget hunnit sätta i en ny fönsterruta, så upptäcktes att den krossats och ersatts av en pappskiva. Igen.

– Lägenheten ligger på markplan, så den är ju lättare att ta sig in i, och just där är förövaren lite skyddad av buskar och annat. Men man kan ju tycka att det borde hörts när fönsterrutan krossats, men ingen vi talat med säger sig ha sett någon person. Däremot har man sett en ficklampa lysa i lägenheten under helgen, säger Roger Lund, som konstaterat att ockupanten hakat av skåpsluckorna och använt dem som skydd för fönstren.

Kommer ni vidta några åtgärder nu?

– Polis och vaktbolag får ha lite extra koll och så lugnar vi oss med att sätta i ny glasruta, så får skyddsskivan sitta kvar. Vi har också bestämt att skynda på renoveringen, så lägenheten blir bebodd snarast möjligt.

Händelsen är förstås polisanmäld, och rubriceras som olaga intrång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!