Lägenhetsbrand i Hultsfred - slog ut lågor genom fönstret

En lägenhet på Granitvägen i Stålhagen totalförstördes i en brand tidigt i dag på morgonen. När räddningstjänsten kom till platsen slog det ut stora lågor genom fönstret och det fanns inledningsvis en oro för att någon kunde befinna sig inne i bostaden.- Men lyckligtvis kunde vi snabbt konstatera att den var tom på människor, säger det inre befälet Lasse Karlsson.

En lägenhet på Granitvägen blev totalförstörd i en brand på måndagsmorgonen. Lyckligtvis befann sig ingen människa i bostaden, så ingen person kom till skada.

En lägenhet på Granitvägen blev totalförstörd i en brand på måndagsmorgonen. Lyckligtvis befann sig ingen människa i bostaden, så ingen person kom till skada.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2017-06-19 07:42

Strax efter klockan åtta gick SOS Alarm ut med ett larm om lägenhetsbrand, så styrkorna i Hultsfred och Målilla larmades till adressen.

- I larmet framgick att det slog ut lågor genom fönstret, och det gjorde det också när vi kom fram, säger Lasse Karlsson, inre befäl.

Inledningsvis befarades att det kunde finnas människor kvar i lägenheten, men rökdykarna kunde snabbt konstatera att bostaden var tom på folk. 

Brandgubbarna kunde snabbt slå ner branden, men den hann orsaka stora skador.

- Ja, lägenheten är totalförstörd, uppger Lasse Karlsson, och vad jag hörde undersökts i nuläget så inte lägenheten under har fått vattenskador.

Vet ni varför det började brinna?

- Nej, så här långt finns inga uppgifter om vad som orsakade branden, utan det får utredningen visa när polisen kan gå in med sina tekniker, säger Lasse Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om