Landshövdingen gjorde Virserums station till byggnadsminne

Under söndagseftermiddagen var det dags för landshövdingen Sven Lindgren att inviga Virserums stationshus som ett byggnadsminnesmärke.

Landshövding Sven Lindgren i full färd med att skruva fast skylten som talar om att Virserums station har blivit byggnadsminnesmärkt.

Landshövding Sven Lindgren i full färd med att skruva fast skylten som talar om att Virserums station har blivit byggnadsminnesmärkt.

Foto:

Hultsfred2007-09-10 06:34

Under många år stod stationen i Virserum tom och Hultsfreds kommun som tagit över ansvaret för byggnaden visste inte vad man skulle göra med huset. Men för ett par år sedan började Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik visa intresse för byggnaden.
- Det var synd att ett så vackert stationshus stod tomt. Därför frågade vi kommunen om vi möjligtvis kunde få köpa huset vilket de tyckte var en bra idé, berättar Peter Christensen, ordförande för Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik.
Så under de senaste åren har föreningen med hjälp av Kalmar läns museum och Länsstyrelsen återställt stationen i sin forna glans.
- Vi har renoverat bygganden från slitet 60-tal till ett modernt 40-tal, säger Peter Christensen.
Det var många som var nyfikna på att få ta sig en närmare titt på det nyrenoverade stationshuset för under söndagens invigning så var väntsalen överfylld av besökare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om