Länskongressen blev digital kanal till finansministern

Socialdemokraternas digitala länskongress blev en direktkanal till finansminister Magdalena Andersson. Tomas Söreling, oppositionsråd i Hultsfred tog chansen.

Tomas Söreling och Tommy Rälg deltog i den digitala länskongressen och presenterade tre motioner. Och fick också möjlighet att prata direkt med finansminister Magdalena Andersson.

Tomas Söreling och Tommy Rälg deltog i den digitala länskongressen och presenterade tre motioner. Och fick också möjlighet att prata direkt med finansminister Magdalena Andersson.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-10-19 16:00

– Jag fick tillfälle att prata direkt med Magdalena Andersson, som var med som gäst på kongressen, säger Söreling, som lyfte fram situationen på arbetsförmedlingen i Hultsfred.

– Det räcker inte med bara en skylt, sa han, vi vill att det ska vara bemannat också. 

Han berättade också för ministern om kommunens intresse av att hjälpa till med arbetsförmedlingens uppgifter.

– Men bara om vi får betalt för det, sa Söreling.

Magdalena Anderson visade sig vara väl insatta i läget i Hultsfred. Hon hade fått information av arbetsmarknadsminister Eva Nordmark som var på besök i Hultsfred för några veckor sedan.

Arbetarkommunen i Hultsfred hade fyra motioner med sig, som behandlades av kongressen. En av dem handlade om bättre reseavdrag för jobbpendling. Den avslogs av kongressen, med motivering att det just nu pågår en annan utredning om reseavdragen.

– Den är ute på remiss just nu säger Söreling.

Det blev också avslag för motionen om en förändrad medlemsavgift till partiet.

Bättre gick det då för motionen om att bygga mer viltstängsel. Den bifölls. Motionen om skyddsjakt på vildsvin besvarades. 

Den här länskongressen hölls digitalt, där varje medlemsförening fanns samlad på olika håll i länet. Totalt 12 platser var uppkopplade till kongressen, 13 om man räknar Magdalena Andersson som var med som inbjuden gäst.

– Det brukar alltid vara med någon från riks med på kongresserna, säger Söreling. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!