Lantmäteriet: Besked om slakteritomten först nästa år

Först i början på nästa år kan vi få besked om vem som egentligen äger slakteritomten. Utredningen pågår för fullt, berättar Erik Johansson vid Lantmäteriet i Växjö.

Först i början på nästa år kan vi få ett besked om vem som äger slakteritomten, säger Erik Johansson på Lantmäteriet i Växjö. Under förutsättning, betonar han att inte coronarestriktionerna ändras.

Först i början på nästa år kan vi få ett besked om vem som äger slakteritomten, säger Erik Johansson på Lantmäteriet i Växjö. Under förutsättning, betonar han att inte coronarestriktionerna ändras.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-10-23 05:00

Han gör bedömningen att utredningen kan vara avslutad under första kvartalet nästa år. Under förutsättning att inga nya restriktioner på grund av Covid 19 införs.

– När sedan besluten i ärendet är fattade och vunnit laga kraft, kommer lagfartsuppgifterna att klargöras, säger Erik Johansson.

Han kan också bekräfta att det finns intresse för den aktuella fastigheten. Men eftersom det är en pågående utredning kan han inte kommentera ägandeanspråken vidare. Han säger heller inget om vilka sakägare som finns, eftersom utredningen fortfarande pågår.

Det är en omfattande utredning som krävs. Erik Johansson berättar att det normalt hålls två äganderättssammanträden för att ge kända - och okända- sakägare tillfälle att lägga fram sina ägaranspråk.

Dessa kommer sedan att granskas noga, innan Lantmäteriet fattar ett beslut om vem som är ägare till fastigheten.

– När det är okänt, eller oklart vem som är ägare till en fastighet, används ett förfarande enligt lagen om äganderättsutredning och legalisering, säger Erik Johansson. Kortfattat tar vi på Lantmäteriet upp ärendet efter ett förordnande från länsstyrelsen.

Det första äganderättssammanträdet om slakteritomten hölls i måndags, där bland annat företrädare för Hultsfreds kommun närvarade. Nästa sammanträde blir om en månad.

Det är vid det här laget 13 månader sedan det då övergivna och förfallna slakteriet brann ner till grunden. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!