Lapplisa får semester - P-övervakning pausar

Den nitiska parkeringsövervakningen läggs på is tills vidare. Trafiknämnden i Hultsfred vill gå en mjukare väg i framtiden.

Parkeringsövervakningen läggs på is tills vidare. Kommunen vill hitta en mjukare väg att gå för att komma till rätta med felparkeringarna.

Parkeringsövervakningen läggs på is tills vidare. Kommunen vill hitta en mjukare väg att gå för att komma till rätta med felparkeringarna.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-10-07 11:00

Vid senaste sammanträdet tog nämnden beslut om att pausa den regelbundna parkeringsövervakningen fram till nästa sammanträde som är planerat till i början på nästa år.

– Under tiden ska vi titta på möjligheten att införa "snälla" parkeringsanmärkningar, säger Tomas Söreling (S) som sitter med i Trafiknämnden. Någon form av dialog är bättre.

Med snäll parkeringsanmärkning menar Söreling något i stil med ett påpekande om olämpligheten att parkera här, och kanske något i stil med  "Nästa gång blir det böter".

Han berättar också att när den utökade regelbundna övervakningen infördes för ett par år sedan var syftet i första hand att få ordning på parkeringsplatserna i tätorterna, utanför affärer och liknande.

– Det var inte alls vår mening att parkeringsvakterna skulle fara omkring på landet, och jaga millimeterfel,  lappa släpkärror som råkar stå på någon kommunal gräsplätt säger Tomas Söreling, som anser att övervakningen bitvis gått till överdrift.

Det här har inte oväntat lett till att kommunen och politikerna fått ta emot en del klagomål.

– Jag och många andra har fått många samtal och klagomål, säger Söreling, så nu vill vi ta ett omtag och styra upp situationen.

Men att den rutinmässiga övervakningen läggs på is betyder inte att det är fritt fram att parkera som man vill, betonar Söreling. Om det skulle komma in klagomål på parkering någonstans finns fortarande risken att få en sådan där retfull gul pappersremsa om vindrutetorkaren, med krav på att betala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!